TheaterZuidplein

festival theaterconcert
  Kleine zaal

  Jeugd WereldMuziek Festival

  Stichting Jong Muziektalent Nederland

  image description

   voeg zelf tag toe
   VOEG ZELF EEN TAG TOE
   Speeldatum

    Stichting Jong Muziektalent Nederland ( SJMN) bestaat  25 jaar. Al deze jaren zet SJMN zich in voor talentvolle jongeren op weg naar een toekomst met muziek. SJMN organiseert concoursen voor talent in de klassieke muziek en biedt hen mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

    Vanaf 2006 richt SJMN zich naast de talenten in de klassieke muziek ook op jonge talenten in de wereldmuziek. Dat doet SJMN met het Jeugd WereldMuziek Festival (JWMF).

    Het JWMF richt zich op jongeren uit de multiculturele samenleving die geïnteresseerd zijn in de verschillende soorten muziek die andere culturen met zich meebrengen. Het is een feestelijke, inspirerende dag met nieuwsgierigheid naar de verschillende muziekstijlen die we in de wereld kunnen horen.

    Er zijn workshops onder het thema “meesters en gezellen”.  Individuele en groepslessen, ensemblespel: de verschillende muziekculturen samengebracht in een grote gezamenlijke improvisatie.

    Er is ook een  competitie-element: iedere deelnemer speelt individueel voor de docenten en ‘s avonds voor de jury tijdens een openbaar concert.  Deelnemers kunnen zelfs een  CD-opname winnen en er zijn ook prijzen in de vorm van optredens. Deze dag gaat over samenwerken, muziek maken en  uitwisseling.

    Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.jeugdwereldmuziekfestival.nlwww.sjmn.nl

    De hele werkdag is voor publiek gratis toegankelijk; voor het avondconcert wordt € 5,- entree geheven.