Sibiu Ballet Theatre

De Notenkraker
ma 19 dec 19:00
ma 19 dec
19:00

Sprookjesachtige balletvoorstelling voor de hele familie

De balletvoorstelling De Notenkraker behoort al meer dan 125 jaar tot de meest geliefde kerstballetvoorstellingen voor het hele gezin. 

De grote componist Pjotr Ijitsch Tsjaikovski kreeg van het Keizerlijke Mariinsky Theater uit Sint-Petersburg in 1892 een prachtige opdracht. Hij mocht een groots, kleurrijk en onvergetelijk sprookjesballet ontwerpen, gebaseerd op een populair kindersprookje over een prins en een notenkrakerpop. De Franse balletmeester Marius Petipa tekende voor de choreografie

Inmiddels is dit beroemde meesterwerk, De Notenkraker wereldwijd geliefd en bekend. Het Sibiu Ballet Theatre uit Roemenië brengt deze klassieke droomvoorstelling, gebaseerd op het oorspronkelijke meesterwerk van Petipa en Tsjaikovski naar de Nederlandse theaters.

Sibiu Ballet Theatre is een internationaal, jong balletgezelschap uit het Roemeense Sibiu (Zevenburgen). Deze is gespecialiseerd in het uitvoeren van avondvullende klassieke en hedendaagse balletvoorstellingen van hoge kwaliteit. Een avond met Sibiu Ballet Theatre garandeert een geweldige avond met spectaculaire dans voor een breed publiek. Het gezelschap bestaat uit een selectie topdansers uit Oekraïne, Europa, Amerika, Australië en Azië.

Meer informatie over Sibiu Ballet Theatre