Eigen Werk Theaterteam

Lastige Ouders
za 3 jun 11:00
za 3 jun
11:00

Het Lastige festival is voor liefhebbers van film, theater en literatuur én iedereen die dagelijks te maken heeft met mensen die extra zorg nodig hebben.

Het verhaal dat het Lastige Festival vanuit verschillende invalshoeken vertelt, is een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt.

Het verhaal
De voorstelling Lastige Ouders vertelt het verhaal van actrice Marike van Weelden en haar gezin. Toen haar zoon Jons 6 maanden was, bleek hij ernstig ziek. Toen hij 7 was, verhuisde hij naar een zorginstelling omdat het thuis niet langer ging. Over dit verhaal maakte Marike, samen met Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam, de succesvolle voorstelling Lastige Ouders. Filmmaker Ange Wieberdink maakte over het leven van Jons, zijn ouders en zijn zus de documentaire Waar de helden zijn. Inmiddels werkt Marike aan een boek, waarin zij hun verhaal van binnenuit vertelt.

Al deze uitingen werpen een eigen licht op het leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Indringend, eerlijk en liefdevol – met ruimte om te lachen en te huilen.

Op het Lastige Festival brengt Eigen Werk Theaterteam de theatervoorstelling, documentaire en het boek in wording samen en is er ruimte om tijdens koffie, lunch/diner en borrel de makers te ontmoeten en met hen en elkaar (na) te praten.

Programmering

  • Ontvangst
  • Theatervoorstelling Lastige Ouders
  • Pauze – met een lichte maaltijd
  • Documentaire Waar De Helden Zijn
  • Theatrale ontmoeting onder leiding van Pieter Tiddens

De eindtijd van het festival is 15.00 uur, daarna is er nog gelegenheid voor een drankje in de Foyer.

Onderdeel van:
Gastprogramma