Beto Dias

CV Unplugged
vr 5 mei 20:00
vr 5 mei
20:00

Akoestisch concert van de Kaapverdiaanse muzikant Beto Dias.

Beto Dias, geboren in Kaapverdië, ontdekte al vroeg zijn aanleg voor muziek. In zijn jeugd was muzieklegende Norberto Tavares zijn grote inspiratie. 
Op 15-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn vader naar Nederland. De rest van het gezin volgde later en zij woonden zoals veel Kaapverdianen in Rotterdam. Niet lang daarna leerde hij gitaarspelen van een vriend en begon hij met het schrijven van muziek.

In de jaren 80 startten Beto en zijn vrienden de groep Rabelados (rebellen).  Hij was de gitarist en zo begon zijn carrière in de muziek. Met vastberadenheid en talent werd Beto Dias al snel de leider en belangrijkste stem van de band, samen met collega-muzikanten Chicco Monteiro en Meno Pecha. 

Rabelados was een van de eerste Kaapverdische bands in de diaspora die Funaná, een verboden muziekgenre in Kaapverdië, maakten. 
Met Rabelados nam Beto Dias twee albums op: de debuut-cd van de band União e amor (1989) en Sukuru (1996), het afscheidsalbum van de groep.

Laat je meenemen in de verhalen achter zijn muziek. Hoor het verhaal achter nummers als: Ki Vida, Mamai, Sodade, Nos 2, Sin Sabeba. Leer over Kaapverdië en zijn ervaring als migrant in Nederland. Ervaar zijn mooiste nummers op een unieke wijze. 

Beto deelt in deze avond zijn interpretatie van muziek en het leven. Kom en geniet van de warme Kaapverdiaanse tonen, sferen en energieën.

Onderdeel van:
Gastprogramma