Gabo

ICAF 2023
do 30 mrt 20:30
do 30 mrt
20:30
  • do 30 mrt
    20:30
    Grote Zaal

Hoe zou de wereld zijn wanneer we niet langer in verschillen zouden denken?

Gabo gaat over de vraag wat het betekent om ‘anders’ te zijn. Op een dag komt de magische pop Gabo plotseling tot leven. Al snel vraagt hij zich af hoe de wereld zou zijn wanneer we niet langer in verschillen zouden denken. Want wie bepaalt eigenlijk wat mooi of lelijk is, wie anders is, wie welke kansen krijgt en waar onze grenzen liggen? Samen met twee dansers gaat Gabo op wonderlijke ontdekkingsreis op zoek naar antwoorden.

Over Dançando com a Diferença
Deze dansvoorstelling is gemaakt door Dançando com a Diferença (Dansen met Verschillen). Een kunstorganisatie afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Onder leiding van danspedagoog Henrique Amoedo, maakt het gezelschap al meer dan 21 jaar inclusieve dansvoorstelling met unieke mensen met verschillende lichamelijke mogelijkheden. Met hun voorstellingen gaan ze op tournee door heel Europa en hopen ze de danswereld uit te dagen hun norm te bevragen, en inclusiever te worden.

ICAF 2023
Deze voorstelling is onderdeel van het International Community Arts Festival 2023 (ICAF). ICAF is een digitaal platform, een wereldwijd netwerk, en om de drie jaar, een internationaal festival dat ontstaat in Rotterdam, met Theater Zuidplein als een van de locaties. Het festival presenteert community arts organisaties, professionals en praktijken van over de hele wereld. 

Meer informatie over Dançando com a Diferença en/of het ICAF.