Theater Zuidplein
Elodie Vreeburg

Professor S.

Klein Amsterdam Producties
zo 12 nov 14:00
zo 12 nov
14:00

Een ‘Ted Talk’ voor kinderen over het brein!

Simie, de assistent van de Grote Professor S., reist met zijn grote voorbeeld-brein door het land. Hij geeft enthousiast les over het brein aan iedereen die het maar wil horen. Hij vertelt over zenuwen en verbindingen, over bewegen, over eten en over dingen vergeten. Maar waar was hij nou gebleven?

Zijn praatje loopt in de soep als hij steeds maar weer wordt onderbroken omdat zijn oma belt. En dan raakt oma ook nog kwijt!

De voorstelling is geïnspireerd op de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges bij DWDD. De kern van zijn werk is het belang van bewegen en muziek. Deze voorstelling maakt zijn gedachtegoed toegankelijk voor kinderen.

Na afloop

Kom naar de foyer en doe mee met de gratis workshop.

Over Klein Amsterdam Producties

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. Ze bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken ze vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd. Bekend van o.a. ‘André het astronautje’.