Theater Zuidplein
Berry van Gerwen, Femke Somerwil

Blikvangers (2+)

De Stilte
wo 7 feb
wo 7 feb

Wat gebeurt er als je overal met een open blik naar kijkt? Als je alles wat nieuw is bekijkt alsof het heel normaal is. Dan ontstaan er bijzondere ontmoetingen. 

De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos.
Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur.

Twee dansers en een muzikant gaan terug naar het begin. Met bijzondere instrumenten en nieuwe ontmoetingen, die gewoon worden omdat ze er nu eenmaal zijn.

Peuteruurtje

Tijdens het peuteruurtje maken peuters kennis met theater. Ze kijken naar een voorstelling van een half uur. Voorstellingen zijn altijd herkenbaar en gaan over onderwerpen waar kinderen dagelijks mee te maken hebben. Na afloop van de voorstelling is er een extra activiteit.

 Over De Stilte

Dansgezelschap de Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Helene Jank is zangeres, multi-instrumentaliste, componiste en maakster van hedendaagse muziek-theaterwerken. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start van de Stilte verbonden aan het gezelschap en hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen. 

Meer informatie over De Stilte.