Theater Zuidplein
Bowie Verschuuren

Yanasei (6+)

Danstheater Aya
ma 1 apr 14:00
ma 1 apr
14:00

Yanasei is Surinaams voor het hiernamaals, het land voorbij de beperkingen. In ‘Yanasei’ zien we een jongen die op een onbekende, magische plek wakker wordt. Wat gebeurt er als hij om moet gaan met alle tegenslagen die hij tegenkomt? 

Yanasei (spreek uit: jan’ na see) is Surinaams voor hiernamaals. Het is een poëtische/fantasievolle/droomrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder, die troost kan bieden aan iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Wanneer kinderen met verlies te maken krijgen, is dat vaak aangrijpend. Yanasei laat zien dat de dood bij het leven hoort, wat kan helpen om verdriet een plekje te geven. 

Een jongen wordt opeens wakker op een raadselachtige, onbekende plek. Hij ontdekt dat hij is terechtgekomen in Yanasei — een magische wereld, vol vreemde wezens. Eerst is hij bang voor alles wat nieuw is en wil hij terug naar huis. Langzaam leert hij het land kennen en nieuwe vriendjes maken. Maar ook in deze wereld zijn er stommerikken en tegenslagen. Voor hij rust vindt, zal hij eerst moeten afrekenen met iets uit het verleden wat hem blijft achtervolgen.

Over Aya

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten.