Theater Zuidplein

Disgraced

Black Sheep Can Fly | Saman Amini e.a.
vr 15 dec 20:30
vr 15 dec
20:30

Wat begon als een gezellig diner, verandert al snel in een verhitte discussie over religie, afkomst en identiteit. Wat gebeurt er nu de spanningen hoog oplopen en maskers afvallen?

Amir Kapoor lijkt alles te hebben wat hij zich maar kan wensen: een glansrijke carrière, een fijne vrouw en een grote promotie op zijn werk is binnen handbereik. Maar als hij betrokken raakt bij een strafzaak tegen een imam, komen zijn idealen en overtuigingen op losse schroeven te staan. Tijdens een etentje met vrienden loopt de discussie over religie, afkomst, identiteit en geweld uit de hand. Amir wordt geconfronteerd met zijn eigen tegenstrijdigheden en een pijnlijke keuze volgt. Disgraced is een krachtig stuk dat de complexiteit van culturele verwachtingen op meeslepende wijze onderzoekt.

Pulitzerprijs
Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar.

Meer informatie over Black Sheep Can Fly