Theater Zuidplein

Ryan Djojokarso

HERFST (try-out)
do 28 sep - vr 29 sep
do 28 sep
-
vr 29 sep

In HERFST komen afscheidsrituelen uit verschillende culturen samen. Een cross-over in dans, zang, theater en beeld. 

Na zijn spraakmakende voorstelling WINTER/21/J. en het meeslepende  LENTE/22/K. is het nu tijd voor Ryans derde dansportret: HERFST.

In HERFST speelt de Dood de hoofdrol. In elke cultuur wordt weer anders afscheid genomen van overleden geliefden. Van het plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces. In HERFST vermengt choreograaf Ryan Djojokarso liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur met het treurlied uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers slaan zich door de verschillende fases van rouw. Angst, ontkenning, woede. Ze verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo de dood omarmd. 

Over Ryan Djojokarso (Suriname, 1983)
Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso maakt dansvoorstellingen voor een breed publiek aanspreken. Zijn voorstellingen zijn licht, persoonlijk, speels, vaak humoristisch en altijd beeldend. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. 

Meer informatie over Ryan Djojokarso.