Theater Zuidplein
Atlynn Vrolijk

RIGHTABOUTNOW INC.

KINGS
vr 8 mrt 20:30
vr 8 mrt
20:30

Leila is jong, mooi, slim... en dood. In KINGS stappen drie spelers de boksring in om het verhaal over haar moord uit de doeken te doen.

Ontdek het aangrijpende verhaal over de vermoorde Leila. Een dochter, zus, vriendin, vrouw die klem is komen te zitten tussen familieverplichtingen en de straatcultuur. 

KINGS is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een jongen zijn beste vriend vermoordde om de eer van zijn zus. De mannen uit dit verhaal worden in deze voorstelling gespeeld door drie vrouwen. Zij stappen de boksring in om alles over de moord uit de doeken te doen. Ontdek hoe sommige denkbeelden over man-zijn kunnen eindigen in moord. 

Door de MeToo-beweging, de protesten in Iran, eerwraak gebeurtenissen en het maatschappelijke gesprek in Nederland over intersectionaliteit, is KINGS actueler dan ooit. 

Over RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.)

RAN INC. maakt een nieuwe generatie makers en artiesten zichtbaar met de productie van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. De organisatie coacht opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater.

Meer informatie over RIGHTABOUTNOW INC..

Credits

Regie: Ritzah Statia en Kaja van Bruggen
Spel: o.a. Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya
Script: Djamel Barra en Maarten van Hinte
Dramaturgie: Tomas Leijen
Cast: Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya en Rosa Weekers