Theater Zuidplein

Over Oorlog... (wat zou jij doen als het hier was?) (groep 7 en 8)

De Stokerij Schiedam
vr 19 apr
vr 19 apr

Oorlog is een spannende voorstelling over oorlog, vluchten en je ergens thuis voelen.

Actrice Anne Rats neemt je in deze muzikale voorstelling mee op een reis die zij samen met haar familie noodgedwongen moet maken. Frankrijk heeft Nederland aangevallen en daarom is zij hier niet meer veilig. Samen met haar familie vlucht ze vanuit Nederland naar Egypte in de hoop dat ze aan de oorlog kunnen ontsnappen. 

Wat als Nederland door dat grote buurland geannexeerd wordt, in oorlog raakt en jij opeens moet vluchten naar het Midden-Oosten waar het vrede is. Wat zou jij doen? Wat neem je mee? En hoe overleef je als je geen Arabisch kunt lezen of spreken? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je al die jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis?

Lesmateriaal

Bij deze voorstelling hoort een uitgebreid pakket aan lesmateriaal. 

Over De Stokerij Schiedam

De Stokerij heeft de missie om mensen verslaafd te krijgen aan theater: dicht op de huid en voorstellingen waar iedereen zichzelf in kan herkennen. Actuele thema’s worden belicht vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven. We zijn huisgezelschap van Theater aan de Schie in Schiedam en de diversiteit van deze mooie stad is de bron van onze inspiratie.

Onderdeel van