Theater Zuidplein

Afrovibes Festival

do 12 okt 19:30
do 12 okt
19:30

Een uniek festival dat Afrikaanse makers en gezelschappen samenbrengt. En waar kunst en maatschappelijke vraagstukken hand in hand gaan. 

Het festival verbindt het publiek met Afrikaanse kunst van de hoogste kwaliteit. Het brengt niet alleen kunstenaars samen die meesterwerken creëren, maar ook deelnemen aan sociale en politieke kwesties. Dit jaar staat het festival in het teken van Liquid Traces. De oceaan wordt hierbij gebruikt als metafoor voor kolonisatie, migratie en de complexiteit van het leven in een postkoloniale wereld. Ontdek de sporen van het verleden en de belofte van de toekomst tijdens Afrovibes Festival 2023 met een diverse programmering. Mis het niet!

Moving Beyond: Bro!
Afrovibes Artists in Residency presenteert Moving Beyond: Bro!: een samenwerking tussen choreograaf Alioune Diagne uit Senegal en regisseur Joris Buizer uit Nederland. Dit dynamische duo combineert hiphop en theater en duikt in het culturele fundament van hiphop, terwijl ze de menselijke connectie op het podium benadrukken. Samen met twee dansers en een muzikant gaan Buizer en Diagne op zoek naar een nieuwe definitie van broederschap. Ze dagen de performers uit om deze verkenning aan te gaan door middel van video, muziek en sound design.

Deus Nos Acudi
Pak Ndjamena stelt interessante vragen over hoe ons lichaam wordt beïnvloed door tradities, symbolen en de cultuur waarin we leven. In deze betoverende dansvoorstelling onderzoekt hij hoe tradities en cultuur invloed hebben op hoe we met anderen omgaan. Door middel van dans laat hij zien hoe identiteit, traditie en twijfel een rol spelen. Deus Nos Acudi is een live dansvoorstelling gebaseerd op een eerdere dansfilm van Ndjamena.

Artistic Talk 
Met Pak Ndjamena, Alioune Diagne en Joris Buizer.

If Our Ancestors Could Speak
SboNdaba Dance company wordt geleid door award-winning choreograaf Sbonakaliso Ndaba. De dansers nemen je mee door de geschiedenis van de oudste menselijke bewoners van Zuidelijk Afrika: de Khoisan. Het verhaal begint in een tijd waar de mensen nog vrij konden jagen. Aan het einde van de 17e eeuw kwam een groot gedeelte onder Nederlandse controle en werden de Khoisan tot slaaf gemaakt. De dansers van SboNdaba Dance Company laten zien dat ondanks de zware tijden de Khoisan krachtige overlevers zijn.

Met talk en DJ!

Tijdschema:

Kleine Zaal
19.30 uur DEUS NOS ACUDI 
21.00 uur If Our Ancestors Could Speak 

Zaal Z
20.15 uur Afrovibes artists in residency - Moving Beyond: Bro!
20.45 uur Spoken word door Geoffrey van de Ven
21.50 uur Artistic Talk met Pak Ndjamena, Alioune Diagne en Joris Buizer
22.00 uur Afterparty | DJ hosted door FLO