Benji Reid

Gery Mendes

Borboletas
vr 10 feb 20:00
vr 10 feb
20:00
  • vr 10 feb
    20:00
    Er is een voorverkoopkorting toegepast. De normale prijs is €17,50
    Kleine Zaal

Persoonlijk vader/zoonverhaal door Rotterdammer en multi-instrumentalist met wortels in de hiphop.

Ontstaan vanuit gesprekken met zijn vader. Gery gebruikt bij zijn vertelling de muziek die in zijn dna zit: Kaapverdiaans zoals morna, funana, batuku, opzwepende West Afrikaanse feestmuziek en hiphop.

Een vader en een zoon. Allebei hebben ze herinneringen. De mooie plaatjes staan op het netvlies, maar daarachter, dieper in het lijf, verder in de achterkamers van het geheugen liggen de weggedrukte beelden. 

Borboletas is een muzikale dans, kriskras door de tijd. Langs de liefde en de tegenslagen in Gery’s jeugd. Dienstplichtig vechten voor een regime dat zijn volk onderdrukt. Langs het geweten, naar de vraag: was mijn vader een held of een verrader?

Borboletas gaat over een oorlog. Een oorlog die voor de vader een uitvlucht betekende, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten, naar het Westen te varen om ooit, als een koning, terug te keren. Voor de zoon is de oorlog iets dat hij denkt te herkennen in zijn vader, in zijn vurige temperament, of stille afwezigheid. Hij herkent een echo van die oorlog ook in zichzelf, al stond hij nooit op dat slagveld.

Meer informatie over Borboletas