Huisregels

Kom op tijd!

Laatkomers lopen het risico na aanvang niet meer toegelaten te worden tot de voorstelling. U wordt slechts toegelaten als het optredende theatergezelschap geen bezwaar heeft, als het publiek er geen overlast van ondervindt en als er gemakkelijk bereikbare, onbezette stoelen zijn. Soms kunnen laatkomers pas na de pauze worden toegelaten, indien er een pauze is. Ze kunnen in dit geval de voorstelling (tot de pauze) volgen via een van onze schermen in het theatercafé. U kunt als laatkomer geen aanspraak maken op een vervangende ticket voor de gemiste voorstelling en u ontvangt geen geld retour. Vertrek dus tijdig van huis, om teleurstellingen te voorkomen! Op vrijdagavonden en op de eerste zondag van de maand is het extra druk op weg naar Zuidplein, vanwege de openstelling van het aangrenzende Winkelcentrum Zuidplein. Ook evenementen in Ahoy kunnen extra verkeersdrukte veroorzaken.

Mobiele telefoons

Een nieuwe ringtone? Leuk voor u, maar niet voor de andere bezoekers. We verzoeken u daarom uw mobiele telefoon of andere apparatuur die hinderlijke geluiden of signalen kunnen geven, uit te schakelen.

Fotograferen | filmen | geluidsopnamen

Zonder toestemming vooraf van Theater Zuidplein, de organiserende instelling en / of het optredende gezelschap mag u geen foto-, video- of geluidsopnamen maken, dus ook geen snapshots of filmpjes met behulp van uw mobiele telefoon!

Roken

In Theater Zuidplein is roken niet toegestaan vanaf 1 juli 2008, conform wettelijke bepaling.

Consumpties

In de theaterzalen mogen (to go) drink en/of etenswaren genuttigd worden, mits gekocht in Theater Zuidplein. Het is niet toegestaan meegebrachte consumptie te nuttigen.

Vanaf leeftijd

Bij de peuteruurtjes op de eerste woensdag van de maand mogen baby’s wel meegenomen worden. Dan hoeft er geen kaartje gekocht te worden voor kinderen onder een jaar.

Wanneer kaartje kopen voor baby’s / kinderen?

Er moet voor iedere persoon boven 1 jaar die in de kleine dan wel grote zaal of café aanwezig is, een kaartje worden gekocht en daarmee een stoel gereserveerd, omdat er vanwege brandveiligheidsnormen niet meer mensen in de zaal aanwezig mogen zijn dan het aantal stoelen dat beschikbaar is. In de grote en kleine zaal houden wij in principe de leeftijdsgrens aan die per voorstelling aangegeven wordt.

Kinderwagen/buggy

Kinderwagens en buggy’s mogen niet mee de zaal in. Deze kunnen achtergelaten worden in de garderobe.

Zelfstandig bezoek

De minimale leeftijd waarop een kind zonder begeleiding bij een voorstelling mag zijn is 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn.

Algemene Bezoekersvoorwaarden

In Theater Zuidplein zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) van toepassing. Bekijk hier de Algemene Bezoekersvoorwaarden.