LAB-Z

Theater van NU door de makers van STRAKS
Lab-Z is de leer/werkplaats van Theater Zuidplein waar voorstellingen gemaakt worden over grootstedelijke onderwerpen van NU in samenwerking met je publiek.

Lab-Z biedt diverse mogelijkheden. Zo kan je je eerste stappen zetten in de theaterwereld, je kan stage lopen voor en achter de schermen, je kan hier afstuderen of juist net na je afstuderen je eerste productie maken.

Theater Zuidplein wil met Lab-Z meer producties/festivals/evenementen realiseren in samenwerking met en voor nieuw publiek (Theater Zuidplein methodiek). En daarnaast theatermakers met verschillende culturele achtergronden leer/werkervaring op te laten doen in deze methodiek en/of leiden naar het kunstvakonderwijs.

Binnen Lab-Z wordt er actief samengewerkt met onder andere de SKVR en DEGASTEN. Met Rotterdamse (v)mbo-scholen, welzijns- en kunstinstellingen, maar ook met het kunstvakonderwijs in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, diverse landelijke cultuurfondsen en bedrijfsleven/maatschappelijk veld in zowel stad, regio als landelijk.

Meer informatie over Lab-Z? Mail ons!