Theater Zuidplein
Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam

Route en bereikbaarheid
Er is volop parkeergelegenheid in de parkeergarage Q-Park onder Winkelcentrum Zuidplein op 5 min loopafstand. Het theater bevindt zich direct naast het metrostation Zuidplein en is dus ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Fiets

Zuidplein is vanaf Rotterdam Centrum met de fiets dichterbij dan u denkt. Stippel uw route met de fiets naar Theater Zuidplein hier uit: http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner/fietsroutes-zuidholland/.

Op last van de politie moeten fietsen rondom het busstation aan fietspalen bevestigd worden. Dit betekent dat los geparkeerde fietsen rond Theater Zuidplein ook niet op prijs gesteld worden. Voorkom een boete (of zelfs verwijdering van uw fiets) en parkeer uw fiets dus bij de daarvoor bestemde fietspalen, bijvoorbeeld bij het busstation. Bij Winkelcentrum Zuidplein, naast ingang Pleinweg, is een gratis bewaakte fietsenstalling. Deze stalling is bewaakt tussen 09.00-18.00 uur.

Openbaar vervoer

METRO
Vanaf Rotterdam CS (met metrolijn D) richting De Akkers Spijkenisse. Uitstappen bij station Zuidplein.

BUS
Vanuit de stad en de regio Rijnmond zijn er diverse busverbindingen van en naar Zuidplein. Voor vertrektijden en vertrekpunten bezoekt u www.9292ov.nl of belt u met 0900-9292. Een lijnennetplattegrond is verkrijgbaar bij RET informatiepunten.

Auto

Vanaf centrum Rotterdam: via de Maastunnel of via de Erasmusbrug volg de borden richting Zuidplein.

Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13): volg de borden 'centrum' en 'Maastunnel', door de Maastunnel, rechtdoor richting Zuidplein.

Vanaf Utrecht (A20, A16): via de Van Brienenoordbrug, Strevelsweg richting Zuidplein.

Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16, A15, A29): via de Drechttunnel, vanaf Rijksweg afslag Vaanweg. Volg de borden richting Zuidplein.

Vanaf Brielle: aankomst via Zuiderparkweg, afslag bij Ahoy' richting Zuidplein.

Parkeren

In de directe omgeving van het theater zelf is er gelegenheid tot parkeren. Wel dient u te betalen (met bankpas of mobiel) van maandag t/m zondag.

De parkeertijden en tarieven kunnen in de omgeving van het theater per straat verschillen. Lees de informatie op de parkeerautomaten dus goed.

Bij metrostation Slinge bevindt zich een P+R-voorziening waar men tot 72 uur, in combinatie met het gebruik van openbaarvervoer, voor € 2 kan parkeren. Het is slechts 1 halte met de metro van metrostation Slinge naar metrostation Zuidplein, en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar Theater Zuidplein.


Let op!
Vanaf 3 juli start de grootschalige renovatie van de Maastunnel. Dit houdt in dat de tunnel voor een periode van 2 jaar gesloten is voor autoverkeer richting Zuid. De fiets- en voetgangerstunnel zijn tijdens de renovatie wel toegankelijk. klik hier voor meer informatie over de renovatie, omleidingen en de reisalternatieven.
Houd er bij het plannen van uw bezoek rekening mee dat bij voetbalwedstrijden in de kuip of grote evenementen in AHOY het soms erg druk kan zijn rondom het Zuidplein.

Toegangsprijzen: voorverkoopprijs, reguliere prijs en andere prijzen
De voorverkoopprijs (VVK) is geldig tot en met de dag voorafgaand aan de voorstelling. Op de dag van de voorstelling betaalt u de reguliere prijs.