Theater Zuidplein

Vier Keti Koti in Theater Zuidplein

ma 20 jun

Van 30 juni t/m 10 juli hebben wij weer een speciaal programma in teken van Keti Koti. Naast performances en voorstellingen is er nog veel meer te beleven in Theater Zuidplein!

Laat je tijdens Keti Koti door Barbara Willemsen meenemen naar de spirituele wereld van De Òrìṣà. Beleef de Afrikaanse diaspora met Onias Landveld in KUNU. Doe mee aan een muzikale wandelroute vol vragen en (on)mogelijke antwoorden tijdens HISTORY REPEATS?. Voor heerlijke Surinaamse verjaardagstractaties en swingende liedjes kan je terecht tijdens Koken met Amba (6+). En meer!

Randprogramma’s
Naast voorstellingen hebben wij een divers randprogramma voor jullie. Dans mee tijdens een afterparty met de Surinaams-Nederlandse band De Ghabiang Boys. Bekijk de nieuwste collectie van ontwerper Marjorie Fernandes tijdens een exclusieve fashionshow. Bezoek de Angisa tentoonstelling van Tailers & Waerers. Ook zijn er heerlijke hapjes verkrijgbaar. 

Bekijk het volledig programma-overzicht

Over Keti Koti

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Daarmee kwam een einde aan een periode van ruim 200 jaar slavernij in die kolonies. De feestdag ter viering van de afschaffing heet Keti Koti. Deze naam stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken.