Theater Zuidplein
Dewi de Vries

Vrijheid in Theater Zuidplein

ma 1 mei

Op 4 mei zijn wij gestart wij met een nieuwe programmalijn rondom vrijheid en dekolonisatie. Praat mee en verdiep je in verschillende opvattingen over vrijheid.

Wat hebben we nodig om ons vrij te voelen? Hoe denkt een ander daarover? En wat heeft ons (koloniale) verleden hiermee te maken? Schuif aan bij maaltijden, dialoogtafels en voorstellingen, luister naar de geschiedenis van anderen en vertel je eigen verhaal of dat van je familie.

Kick-off
Op donderdag (4 mei) trapten we af met De Vrijheidsstrijders op Zuid. De voorstelling is ontwikkeld door theatermakers Sander Koning en Dionne Zwennicker en negen jongeren uit Rotterdam Zuid als onderdeel van het landelijke project Theater Na de Dam. Ook voor de komende viering van Keti Koti op 30 juni en 1 juli maakt het gezelschap een voorstelling geïnspireerd op verhalen uit Rotterdam Zuid. Houd onze website in de gaten voor meer info.

Het programma rondom vrijheid en dekolonisatie loopt het hele jaar door. We werken onder andere samen met Theater Na de Dam, Theater voor Keti Koti, Untold, Overleven op Zuid, KIP REPUBLIC, Taalmuseum, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdamsch Leeskabinet en meer. Houd onze agenda in de gaten en praat, denk en beleef mee.

Bekijk de agenda


Foto: Rotterdamse Vrijheidsmaaltijd