Theater Zuidplein
Arie Kers

Kom samen met Keti Koti!

do 15 jun

De hele maand juni presenteren wij een bijzonder programma in het teken van Keti Koti. Met muziek, poëzie, dans en theater staan we stil bij het slavernijverleden en hoe dit verleden doorwerkt in het leven van nu. 

Direct naar het programma.

Op zondag 18 juni waren wij de Rotterdamse locatie van het Black Heritage Festival (2 juni t/m 2 juli). Samen met Untold presenteerden we de nieuwe voorstelling Kormantse over de geschiedenis, spiritualiteit en cultuur van Kormantse (Kumanti) mensen.

Za 24 juni | Koken met Amba (6+)
Op zaterdag 24 juni kan je komen genieten van Koken met Amba (6+). Aan de hand van de Surinaamse keuken en muziek neemt de achtjarige Amba je mee op reis. We volgen het muzikale spoor van haar familie; van Nederland via Suriname naar West-Afrika. Chef Jacintha zorgt voor heerlijke Surinaamse traktaties. Get your tickets here. Onderdeel van Theater voor Keti Koti. Smullen maar!

Vr 30 juni | Za 1 juli | Keti Koti
Op 30 juni en 1 juli herdenken wij met Keti Koti dat op 1 juli 1863 in Suriname en de Nederlandse Antillen de slavernij bij wet is afgeschaft. In Theater Zuidplein nodigen we je uit voor een bijzonder (gratis) programma waarin we stilstaan bij onze voorouders en het effect van het slavernijverleden op het leven van nu. Bekijk hieronder het programma.

Vrijdag 30 juni
Kom op vrijdag 30 juni langs voor Powema Boto waarin de rijkdom van de Surinaamse taal en poëzie gevierd wordt en wordt stilgestaan bij het verleden met o.a. Raoul de Jong, Arthur Cairo, Hermine Haman, Carlo Hoop en Awidya. Powema Boto is een grootse samenwerking tussen het Taalmuseum, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Rotterdamsch Leeskabinet en Theater Zuidplein. Naast voordrachten en toneel in de Kleine Zaal, is er een vertoning van verschillende korte documentaires in Zaal-Z en de bijzondere expositie Lieve Tante Olga van het Taalmuseum te zien in de foyer. Bestel hier je kaarten..

Zaterdag 1 juli
Ook op zaterdag 1 juli is er live muziek en bezoek je gratis de expositie Lieve Tante Olga. Daarnaast vindt de première plaats van Mamjo. Mamjo is speciaal gemaakt voor Keti Koti 2023 door theatermakers Dionne Zwennicker Norten en Sander Koning met tien jongeren uit Rotterdam Zuid. Zij maken muziek, dansen en vertellen verhalen over de kracht van vrijheid. Bestel hier je kaarten.

Tussen 17:00-19:00 deelt KIP REPUBLIC Free Heri Heri uit onder live muziek van de Kaseko band en de Ghabiang Boys. Heri Heri is een maaltijd met een speciaal verhaal dat ons linkt aan ons slavernijverleden. Gratis! Maar let op: reserveer je portie hier! op=op.

Bekijk hier het hele Keti Koti programma.