Theater Zuidplein

Gezocht: Een ondernemende samenwerkingspartner voor café-restaurant

Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met cultuur die je raakt. We zijn een plek voor echte ontmoeting en echte verhalen ‘op’ Rotterdam Zuid. Wij maken en presenteren voor iedereen op Rotterdam Zuid en ver daarbuiten. Voor alle leeftijden en culturele achtergronden. In de grote open hal van ons nieuwe pand (geopend september 2020) is altijd reuring; het publiek van de verschillende evenementen ontmoet elkaar, er vinden bijeenkomsten plaats en er wordt af en toe zelfs gedanst, gespeeld of gezongen! In de open hal vind je een vestiging van Bibliotheek Rotterdam én ons gedroomde eigen café-restaurant; een plek waar de hele wereld samenkomt. Je kunt je er laten verrassen door smaken en geuren van de culturen die de stad rijk is. Het café-restaurant is geopend voor bezoekers en huurders van Theater Zuidplein en voor passanten. 

Binnen deze levendige en uitdagende omgeving zoekt Theater Zuidplein een ondernemende geest (of meerdere, een duo of trio mag ook) die samen met Theater Zuidplein een soepel draaiende horecavoorziening ontwikkelt, die gefaseerd kan worden uitgerold en uiteindelijk zal bestaan uit vier verschillende pijlers: 

1.        Theatermenu’s en arrangementen rondom voorstellingen en andere evenementen
2.       Catering bij de zaalverhuur (die Theater Zuidplein regelt)
3.       Overdag koffie/thee/lunch/terras
4.      Drankenaanbod bij de voorstellingen

Samen met de nieuwe exploitant(en) ontwikkelen we een realistisch faseringsmodel waarbij de nadruk ligt op de eerste drie pijlers. Idealiter staat er na twee jaar een café-restaurant dat 6 à 7 dagen per week van de ochtend tot laat in de avond geopend is. Daarmee draagt de horeca bij aan de doelstellingen en de opdracht van Theater Zuidplein én de wens om sociaal-maatschappelijk te ondernemen. 

 

Wie zoeken wij?

-         Een (liefst Rotterdamse) horecaondernemer die wil samenwerken met Theater Zuidplein, maar ook een bepaalde mate van autonomie claimt.
-         Die dat wil als (sociaal) ondernemer en voor langere tijd (minimaal 3-5 jaar) een samenwerking wil aangaan met Theater Zuidplein. Meerdere vormen van samenwerking zijn bespreekbaar.
-         Die een goede balans weet te vinden tussen cultureel maatschappelijk ondernemen en het genereren van inkomsten.
-         Die in staat is in korte tijd een team (bedrijfsleiders, keukenbrigade, bediening) op de been te brengen waarmee we vanaf augustus al één of meer pijlers kunnen invullen.
-         Die zelfstandig zorgt voor werving en selectie van medewerkers, roostering, voorraadbeheer, ontwikkelen van de menukaart en branding van het restaurant.
-         Die gevoel heeft voor de publieksgroepen die ons theater bezoeken en het aanbod dat daarbij werkt.
-         Die begrijpt dat ondernemen in een drukbezocht en dynamisch theater iets anders is dan een intiem restaurant runnen.
-         Die het leuk vindt om een divers team te werven, dat past bij Theater Zuidplein en waarin ook plaats is voor lerend werken (garantiebanen, stages).
-         Die op basis van een voorgesprek waarin de kaders worden toegelicht in staat is om binnen korte tijd een businessplan te maken.
-         Die wil meedenken over het (op termijn) organiseren van aan de keuken gerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld buurt-koken, gastkoks, kookworkshops e.d.
-         Die het leuk vindt om onderdeel van Theater Zuidplein te worden en de kans met beide handen aangrijpt om van ons café-restaurant binnen enkele jaren een groot succes te maken. 

 

Wat bieden we?

-         Een ingericht theaterrestaurant (ca. 75 couverts) met een open karakter en uitstekend geoutilleerde (open) keuken en voorraadruimten.
-         Een groot, verder te ontwikkelen, terras aan één van de leukste en drukbezochtste pleinen van Rotterdam.
-         Een publieksaanloop van minimaal 100.000 bezoekers en deelnemers per jaar.
-         De mogelijkheid om onderdeel te worden van het mooiste en meest diverse theater van Rotterdam.
-         Een fantastische plek middenin het Hart van Zuid dat de komende jaren sterk in ontwikkeling is.

 

Heb je interesse in deze unieke kans?

-         Mail ons uiterlijk zondag 25 juni 2023 waarom met jou of jullie in zee zouden moeten gaan (biografie met werkervaring, motivatie, ideeën, visie). 
-         In de week van 26 juni plannen we gesprekken in met geïnteresseerden waarmee we een match voelen. Naar aanleiding van deze gesprekken zullen we je vragen in augustus je businessplan te pitchen.
-         Streefdatum voor start van de samenwerking: september 2023 (gefaseerd).
-         Een integriteitsonderzoek kan deel uitmaken van de procedure.
-         Wil je eerst meer weten? Bel of mail dan met Ineke Lindner (hoofd bedrijfsvoering,
           010-20 30 218, ineke@theaterzuidplein.nl).

Verspreiding van deze propositie wordt op prijs gesteld; acquisitie niet.