Diego Sanchez

#HELD(IN)

Storytelling/Theater Lab
wo 18 jan 20:00
wo 18 jan
20:00

#HELD(IN) is een energieke wervelwind van vette beats, absurde verhalen en bijzondere ontboezemingen. Door het delen van hun favoriete Griekse mythen en persoonlijke verhalen nemen de performers je mee op hun zoektocht naar wat echte helden zijn.

Zeus wordt met onmiddellijke ingang geschrapt uit alle verhalen van de Griekse mythologie. Daarmee lijkt de val van de God van Hemel, Bliksem en Rechtvaardigheid compleet” 

Halfgoden die hun kinderen op eten. Vrouwen die hun zoon van de berg afgooien, want…te lelijk. Freaky slangen die krioelen uit hoofden. En een oppergod die regelmatig veranderd in een stier om zo jonge meisjes te versieren.

De Griekse mythen. Hoe absurd en onbegrijpelijk ze soms lijken, zo invloedrijk ze nog steeds vandaag de dag zijn. Deze eeuwenoude verhalen hebben de basis gelegd van onze Westerse samenleving en hoe we daarin met elkaar omgaan. Maar in hoeverre moeten we deze invloed alleen maar de hemel in prijzen en zo’n God als Zeus op een voetstuk plaatsen?

In een meeslepende slotfase wordt een rechtszaak aangespannen tegen Zeus. Uiteindelijk bepaalt het publiek wat we met deze Oppergod anno 2023 aan moeten. Behoudt hij zijn heldenstatus of dondert hij van zijn voetstuk af?

Meer over Storytelling/Theater Lab.