Maniacs Theaterproducties

FOXTROT
za 1 okt - zo 2 okt
za 1 okt
-
zo 2 okt

De musical Foxtrot vertelt het verhaal van een aantal personages die met elkaar samenleven in een Amsterdams pension op de vooravond van de 2e wereldoorlog. Allerlei maatschappelijke vragen en problemen komen spelend en zingend naar voren. Deze problematiek was in de jaren ’30 actueel, maar heeft ook nu, in 2022, een zekere herkenning.

Het verhaal:
De Klaaswaalse Josien komt naar de stad om een cursus te volgen en belandt als nieuwe bewoner in het artiestenpension van mevrouw de Beaufort. Mathilde, de moederhen van het pension, verzwijgt tegenover Josien en haar vader dat zij een artiestenpension runt. Josien woont daar in de overtuiging dat zij het pension deelt met intellectuelen, een leraar Duits en een lerares zang. Kwesties als homoseksualiteit, oorlog, armoede, crisis en vrouwenrechten komen aan bod in deze komische- dramamusical. Zal Josien ontdekken waar ze terecht is gekomen? Kan Mathilde haar geheim bewaren? Hoe dreigend is die oorlog nou eigenlijk en… wie is die Paul toch?”

Foxtrot is geschreven door Annie M.G. Schmidt en de muziek is van Harry Bannink.

Stichting Maniacs Theaterproducties is een theatergroep bestaande uit getalenteerde amateur- en semiprofessionele spelers en een geschoold en getraind creatief team. De Maniacs bestaat sinds november 2013 en is officieel een Rotterdamse Stichting geworden in januari 2015. Dit wordt de 8e productie en de 3e voorstelling die gespeeld wordt in het Rotterdamse Theater Zuidplein.

Onderdeel van:
Gastprogramma

Regie en productie: Alexis Bloemen
Productie: Manon Bek
Zangdocent: Anke Taheij
Muzikaal leider: Emile Chappin
Ondersteunend zangdocent: Maartje Goes

Gespeeld en gezongen door: Arco Bomgaars, Maaike Dees, Brendan Hormann, Anne Rixt Korte, Elizabeta Koritnik, Ray van de Meer, Sylvia de Snoo en Anke Taheij.