Hans Christian

AFFR Opening Night: Best in the World

Hans Christian Post, 2022, Wereldpremière
wo 5 okt 19:45
wo 5 okt
19:45

AFFR 2022 opent met de wereldpremière van Best in the World (Hans Christian Post, 2022), een onthullende kijk achter het fotogenieke plaatje van Kopenhagen. De Deense hoofdstad staat bekend als een van de meest leefbare, inclusieve en creatieve steden ter wereld, maar dat was niet altijd het geval. Dertig jaar geleden verkeerde de voormalige industriestad op het randje van faillissement. Met grootse beleidsplannen en meeslepende architectuur heeft de stad een complete transformatie ondergaan. Echter, wie betaalt daarvoor de prijs? In de stad manifesteert zich steeds meer ongelijkheid; wie profiteert uiteindelijk van deze ‘beste stad ter wereld’? 

Gevierd schrijver en filmmaker Hans Christian Post analyseert op vlijmscherpe wijze de recente ontwikkeling van Kopenhagen door de ogen van architecten, bestuurders en activisten. Een teken aan de wand voor steden over de hele wereld, inclusief ons eigen Rotterdam.

Filmlengte: 56 minuten.
Film: Deens, Engels ondertiteld 
Q&A: Engels

Meer informatie over het AFFR.

Best in the World gaat tegelijkertijd zowel op het Architectuur Filmfestival Rotterdam als op het Copenhagen Architecture Festival in wereldpremière. Na afloop van de filmvertoning is er via een liveverbinding met Kopenhagen een Q&A met regisseur Hans Christian Post, traditiegetrouw gevolgd door een feestelijke afterparty in de foyer van Theater Zuidplein.