Theater Zuidplein

The Peoples Cabaret

O.Festival
zo 29 mei 11:00 en 14:00
zo 29 mei
11:00 en 14:00

De Engelse Jessica Walker (sopraan/zangeres) en Luke Styles (componist) geven protestliedjes van vroeger een update voor een gloednieuwe soundtrack over de wereld van vandaag.

Het is 2022, een tijd van grote sociale, culturele en economische veranderingen. Soms voelt alles nieuw. Maar ook in eerdere tijden vonden in Europa en Amerika grote, soortgelijke veranderingen plaats. Geïnspireerd door de protestliederen van toen houden zangeres Jessica Walker (UK) en componist Luke Styles (UK/AU) ons een spiegel voor. Samen met drie Rotterdammers creëren ze een muzikaal protest-album voor deze tijd. Kom luisteren naar een inspirerende soundtrack over discriminatie, fake news, sociale ongelijkheid en vrijheid van meningsuiting.

Over de makers
De Engelse operazangeres Jessica Walker staat wereldwijd bekend om haar uitdagende opera, cabaret en muziektheatervoorstellingen. Luke Styles is een Britse/Australische componist. Ook hij is thuis in uiteenlopende genres van opera en kamermuziek tot circusvoorstellingen en dans. Tijdens O. werken ze met verschillende Rotterdammers aan een op maat gemaakte voorstelling. Benieuwd naar het resultaat? Koop dan nu je kaartje. 

O. x Theater Zuidplein
Deze voorstelling is onderdeel van O. een internationaal festival voor opera, muziek en theater op verschillende locaties in Rotterdam. Het gehele O. programma in Theater Zuidplein vind je hier.

“Protestliederen uit de jaren 20 van de vorige eeuw krijgen een update naar Rotterdamse thema’s van nu. Heel benieuwd naar het resultaat!”

Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)