Theater Zuidplein

YALNIZLIĞIN KOKUSU

Mazlum & Sevgi
do 9 jun - vr 10 jun
do 9 jun
-
vr 10 jun

Toneelstuk in twee delen; voor de pauze 'Mazlum' en na de pauze 'Sevgi'.

Let op! Turks gesproken.

Drie uiteenlopende karakters (vader Mazlum, dochter Özlem en zoon Cihat) proberen aansluiting te vinden in een land waar ze nog steeds als migranten worden gezien.  Drie afzonderlijke verhalen.  
Drie levens die in hun wezen niet eens zozeer van elkaar verschillen.  Ze zijn met elkaar verbonden in hun eenzaamheid en in het feit dat ze allemaal het gevoel hebben ‘nergens thuis te horen’. 

In deze trilogie wordt de kijker meegenomen naar een universum waarin het proces van rouwen, pijn en zelfdestructie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alle personages voelen zich gehalveerd en dragen een onpeilbaar verdriet met zich mee. Een aangrijpende voorstelling van mensen die zijn overleden, maar in de geest nog aanwezig zijn. 

Voor de pauze:
Deel 1.  MAZLUM

Mazlum, die alleen woont na de dood van zijn vrouw Gülizar, is enthousiast. Vandaag is het feest. Alles staat klaar. Enige wat nog ontbreekt zijn de gasten. 
De vraag is alleen of die zullen komen. Dan klinkt het geluid van een deurbel. Maar wie is deze gast? Wat heeft hij hier te zoeken? 

Tekst en regie: İmam Hasan Çakmak
Spel: Salman Biçer en Güler Toprak

Na de pauze:
Deel 2. SEVGİ

Sevgi, is een alleenstaande jonge vrouw. Zij wordt op een avond terwijl zij terugkeert van haar werk naar huis, vermoord door haar ex-man. 

In de nacht van de moord ontmoeten de beste vriendinnen van Sevgi; Özlem, Hasret, Aysel en Melek, elkaar in een droom. Tijdens deze bijenkomst deelt een geheimzinnige stem mee dat Sevgi is vermoord. Wie is deze "stem" en wat probeert hij duidelijk te maken?

Tekst en regie: İmam Hasan Çakmak
Spel: Betty Martinova, Damla Hoekstra-Yürü, Güler Toprak, Güler Yıldırım en Yasemin Günday

Let op! Turks gesproken.

Extra informatie:

Deel 3. CİHAT
Try-out: 9 juni 2023 en Première: 10 juni 2023 (Turks- en Nederlandstalig) in Theater Zuidplein

 

Onderdeel van:
Gastprogramma

De Nederlandstalige try-out van MAZLUM en SEVGI is op 9 december en de première is op 10 december in Theater Zuidplein.