Theater Zuidplein

Dina Medina

Jubileumconcert
vr 22 jul 20:00
vr 22 jul
20:00

Ga mee met Dina naar de mooiste muzikale momenten uit haar carriere.

Dina Medina begint haar zangcarrière op twaalfjarige leeftijd bij de Kaapverdische band Sky Sound. Vervolgens leent ze haar vocale talent aan diverse albums van bekende groepen als Gil & The Perfects en Splash. In die tijd is zij een van de eerste Kaapverdische zangeressen die zo vroeg professioneel bezig is met muziek.

In 1995 maakt Dina haar solodebuut Paixão e Coração, twee jaar later gevolgd door Separaçao. Ze wordt daarmee een echte popster in Kaapverdië. Later wordt ze beïnvloed door de Portugese fadozanger Fernando Lameirinhas en gooit ze het roer om. In 2006 brengt ze het album Mornamente uit, deels opgenomen met het Metropole Orkest. De zangeres geeft zich hierop over aan de Morna, een traditionele Kaapverdische muzieksoort vol melancholie. Het album ontvangt lovende kritieken en wordt beloond met twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards.

Dina treedt nationaal en internationaal op en ontroert het publiek met haar betoverende stem. In 2015 volgt het album 'Pegam na mo'. Op dit album, dat ze samen met Thijs Borsten maakt, combineert ze verschillende stijlen zoals de Funana, Zouk en natuurlijk ook de Morna, maar schroomt daarbij niet om invloeden erin te brengen vanuit de hele wereld.

Ook heeft Dina nog deelgenomen aan de groep Cabo Cuba Jazz, een internationaal gezelschap dat Kaapverdische en Cubaanse traditionele muziek fuseert onder leiding van Nils Fisher en Carlos Matos. 

Tijdens dit jubileumconcert reist Dina samen met jou terug in de tijd om even stil te staan bij de mooie momenten die ze in haar muzikale carrière heeft beleeft. Daarnaast werpen we natuurlijk ook een kleine blik op de toekomst.

Meer informatie over Dina Medina.