Theater Zuidplein

Tentoonstelling: Angisa

Tailors & Wearers
za 4 jun 12:00 - za 16 jul 17:00
za 4 jun
-
za 16 jul
12:00 - 17:00
 • za 4 jun
  -
  za 16 jul
  12:00 - 17:00
  Pand
  gratis

Expositie over de Afro-Surinaamse klederdracht. Een bijzondere collectie angisas; (gevouwen) hoofddoeken in verschillende kleuren en prints. 

Vijf Rotterdamse vrouwen nemen je mee in hun collectie Surinaamse hoofddoeken. De angisa is een gevouwen hoofddoek en een belangrijk onderdeel van de Afro-Surinaamse klederdracht. Angisa’s worden binnen de gemeenschap bewaard, gekoesterd en van generatie op generatie doorgegeven. Het is cultureel erfgoed die niet verloren mag gaan. Gebonden op het hoofd communiceert de angisa vele verhalen en wijsheden. Herken jij de boodschappen? Laat je verrassen door de kleurrijke tentoonstelling in Theater Zuidplein en leer meer over de Afro-Surinaamse klederdracht.

Onderdeel van:
Keti Koti

Tailor & Wearers
TAILORS & WEARERS kijkt naar de Afro-Surinaamse klederdracht door de bril van ambacht, fotografie en antropologie. Centraal staat de kotomisi. Een kotomisi is een vrouw gekleed in Afro-Surinaamse klederdracht waarbij de koto (de rok) en angisa (gevouwen hoofddoek) belangrijke onderdelen zijn. De dracht is eind 19e eeuw ontstaan en heeft een belangrijk cultuurhistorische waarde onder de Surinaamse gemeenschap. 

Kijk voor meer informatie op www.tailorsandwearers.com