Theater Zuidplein
Michelle Urbiztondo

Power!

Lloyds Company
do 30 mei 20:00
do 30 mei
20:00

‘POWER’ is een spannende mix van dans, spel en muziek. Het vertelt twee verschillende verhalen over afkomst, kracht en creativiteit. 

Laat je inspireren en ontdek de kracht in jouw eigen verhaal. POWER is een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit vanuit twee perspectieven wordt getoond. Met twee sterke optredens word je meegenomen in de persoonlijke reis die de makers in hun leven hebben gemaakt.

POWER I: “Still Going Strong”
Maikel Walker en Junior Bosila Banya (B-Boy Junior), twee pionieren in de breakdance scene en beiden een  inspiratie voor velen én elkaar. Drieëntwintig jaar geleden zag B-Boy Junior, Maikel dansen. Hij ontdekte een spiegelbeeld van zichzelf, aangezien beiden differently-abled zijn en daarmee lichamelijke uitdaging met zich meedragen. Bewonder Maikel Walker live op het toneel en B-Boy Junior op een krachtige, visuele manier. Samen delen ze in deze voorstelling hun levensverhaal vanaf jeugd tot nu.

POWER II: “I Am My Ancestors Wildest Dreams”
Door de ogen van Choreograaf Sheree Lenting kijk je mee naar de wildste dromen van haar voormoeders (stammoeders). Sheree neemt je mee in hun verhalen uit het verleden, heden en de toekomst die nu nog niet verteld zijn. Ze bevraagt, onderzoekt en koestert de lijn van haar voormoeders. De dansers Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat worden één met deze verhalen en nemen je mee in womanhood. Met de POWER, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke voorouders kijken zij vol vertrouwen naar hun toekomst.

Meer informatie over Lloyds Company

Onderdeel van