Theater Zuidplein

Nieuws

Nieuws do 31 aug

Voorstellingen over roots en vrijheid in Theater Zuidplein


Na een bijzondere reeks ontmoetingen van 4 mei (dodenherdenking) tot en met 1 juli (Keti Koti) loopt ook dit najaar de programmalijn rondom Vrijheid en dekolonisatie  door. Verdiep je tijdens dit programma in verschillende opvattingen over vrijheid. Schuif aan bij dialoogtafels en voorstellingen, luister naar de geschiedenis van anderen en vertel je eigen verhaal of dat van je familie. Lees hieronder wat er te zien is.

Lees verder
Nieuws ma 17 jul

Lab-Z op de Parade!

Dit jaar doen we weer mee met het theaterfestival de Parade. In Utrecht en Amsterdam presenteren we Arthur | De radicalisering van een glazenwasser van Lab-Z theatermaker Amro Kasr. Een onbeleefde, humoristische solovoorstelling over vriendschap en politieke meningsverschillen. 

Lees verder
Nieuws do 6 jul

Keti Koti viering in Theater Zuidplein was een feestje!

Op vrijdag 30 juni werd het programma afgetrapt door Powema Kino in Zaal Z. Korte documentaires waarin o.a. Arthur Cairo, gedichten voordraagt van zijn broer Edgar. 

Lees verder
Nieuws do 29 jun

Terugblik: Opening Vernieuwde Gooilandsingel

Op vrijdag 23 juni was het zover: de opening van de vernieuwde Gooilandsingel! Het was een waar feest met een voordracht van Derek Otte, het enthousiasme van presentatrice Marja van Katendrecht en het knippen van de openingslint door Vincent Karremans – alles op de stoep van Theater Zuidplein.

Lees verder
Nieuws ma 19 jun

Theater Zuidplein met Eighty5ive op Metropolis Festival

We gaan op pad! Op zondag 2 juli co-hosten wij het muzikale programma Eighty5ive invites STATT op het Metropolis Festival!

Lees verder
Nieuws do 15 jun

Kom samen met Keti Koti!

De hele maand juni presenteren wij een bijzonder programma in het teken van Keti Koti. Met muziek, poëzie, dans en theater staan we stil bij het slavernijverleden en hoe dit verleden doorwerkt in het leven van nu. 

Direct naar het programma.

Lees verder
Nieuws do 25 mei

Vier de Zomer op Zuid!

Van juni tot en met september staat Rotterdam Zuid in de spotlights. Die maanden zet Rotterdam ons stadsdeel centraal in het gezamenlijke programma Zomer op Zuid.

Lees verder
Nieuws di 9 mei

Nieuwe merkidentiteit voor Theater Zuidplein!

Het Rotterdamse bureau CNNCT – Inclusive Brands bezorgde voor een volledig nieuwe merkidentiteit.

Lees verder
Nieuws ma 1 mei

Vrijheid in Theater Zuidplein

Op 4 mei zijn wij gestart wij met een nieuwe programmalijn rondom vrijheid en dekolonisatie. Praat mee en verdiep je in verschillende opvattingen over vrijheid.

Lees verder
van 5