Theater Zuidplein

Nieuws

Nieuws wo 11 mei

Terugblik Teasers ‘22: topavond met mix van solo’s en uitbundige performances

Theater Zuidplein stond van donderdag 28 t/m zaterdag 30 april geheel in teken van Teasers ‘22. Een avond vol prikkelende verhalen gepresenteerd door upcoming theatermakers. 

Lees verder
Nieuws do 28 apr

Opera, muziek én theater tijdens O. in Theater Zuidplein

Van zaterdag 21 t/m zondag 29 mei is Theater Zuidplein één van de locaties van O. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse plekken in Rotterdam. Kom langs voor muzikale premières en ontmoetingen in een relaxt festival-sfeertje.

Lees verder
Nieuws wo 23 mrt

THEATER ZUIDPLEIN, HET ZUIDELIJK TONEEL EN SOULSHINE CONNECTION ZOEKEN PIONIERS!

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en hou jij van theater, muziek, dans of zang? Kun je goed vertellen? Schrijf, teken, film of schilder je? Ben je een échte performer of wil je een van deze dingen gewoon wel eens uitproberen? Dan hebben we het perfecte project voor jou!

 

Lees verder
Nieuws di 22 mrt

LAB- Z VERWELKOMT NIEUWE THEATERMAKERS

Een nieuwe editie van het traject ‘Teasers’ van Lab-Z is van start gegaan in Theater Zuidplein! In 10 weken tijd krijgt een nieuwe lichting opkomende theatermakers de tijd en ruimte om eigen werk te maken. Met een team van coaches gaan ze onderzoeken, experimenteren, ontwikkelen en co-creëren. Het resultaat? Prikkelende verhalen over de tijd waarin we leven en de wereld om ons heen.

Lees verder
Nieuws di 8 mrt

Women Connected winnaar Doro Siepelprijs

Op maandag 7 maart heeft wethouder Said Kasmi de Doro Siepelprijs 2021 overhandigd aan Women Connected.

Lees verder
Nieuws vr 4 mrt

Theater Zuidplein winnaar architectuurprijs BNA beste gebouw 2021

Theater Zuidplein is bekroond met architectuurprijs BNA Beste Gebouw 2021 in de categorie ‘Leefbaarheid & Sociale Cohesie’. 

Lees verder
Nieuws di 9 nov

Beatboxer en danser Abdelhadi Baaddi als theatermaker aan de slag bij Lab-Z

Abdelhadi Baaddi is de nieuwe aanwinst bij Lab-Z. Hij gaat van start met de Tafelsessies: een vernieuwend en creatief proces om andere makers én zijn publiek uit te dagen.

Lees verder
Nieuws vr 22 okt

Terugblik ‘The Merge’

Vrijdagavond 15 oktober 2021 vond The Merge plaats in Zaal-Z in Theater Zuidplein. Een verdiepende netwerkmeeting, georganiseerd door Lab-Z. 

Lees verder
Nieuws di 21 sep

Theater Zuidplein pakt uit met ‘burendag’

Op zaterdag 25 september is het Burendag. Een dag die in het teken staat van o.a. samenkomen. Dit laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. We vieren deze speciale dag met een uniek burendagprogramma. 

Lees verder