Nieuws

Nieuws vr 1 jul

PROGRAMMA 2022-2023 NU ONLINE. BOEK SNEL JE KAARTEN!

Wij trappen ons nieuwe theaterseizoen af! Met veel plezier maken we ons programma voor 2022-2023 bekend. 

Lees verder
Nieuws wo 22 jun

Angisa tentoonstelling in Theater Zuidplein

Op zaterdag 4 juni opende stichting Tailors & Wearers een expositie over angisa in de foyer van Theater Zuidplein. De angisa is een gevouwen hoofddoek en een belangrijk onderdeel van de Afro-Surinaamse klederdracht. 

Lees verder
Nieuws ma 20 jun

Vier Keti Koti in Theater Zuidplein

Van 30 juni t/m 10 juli hebben wij weer een speciaal programma in teken van Keti Koti. Naast performances en voorstellingen is er nog veel meer te beleven in Theater Zuidplein!

Lees verder
Nieuws ma 20 jun

Lab-Z makers op tour!

Deze zomer reizen de makers van Lab-Z door het land! Spot van 17 juni t/m 22 augustus ijzersterk theatertalent tijdens het theaterfestival De Parade. Kom je langs? 

Lees verder
Nieuws wo 15 jun

Werkzaamheden aan de Gooilandsingel

Op maandag 13 juni is er een start gemaakt met werkzaamheden aan de Gooilandsingel. Hierdoor is de Gooilandsingel afgesloten voor verkeer.

Lees verder
Nieuws wo 11 mei

Terugblik: Teasers ‘22. Intieme solo's en uitbundige performances.

Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 april presenteerde een nieuwe lichting theatermakers hun werk in Theater Zuidplein als onderdeel van Teasers ‘22. Hieronder een kort verslag.

Lees verder
Nieuws do 28 apr

Opera, muziek én theater tijdens O. in Theater Zuidplein

Van zaterdag 21 t/m zondag 29 mei is Theater Zuidplein één van de locaties van O. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse plekken in Rotterdam. Kom langs voor muzikale premières en ontmoetingen in een relaxt festival-sfeertje.

Lees verder
Nieuws wo 23 mrt

Theater Zuidplein, Het Zuidelijk Toneel en Soulshine Connection zoeken pioniers!

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en hou jij van theater, muziek, dans of zang? Kun je goed vertellen? Schrijf, teken, film of schilder je? Ben je een échte performer of wil je een van deze dingen gewoon wel eens uitproberen? Dan hebben we het perfecte project voor jou!

 

Lees verder
Nieuws di 22 mrt

LAB- Z VERWELKOMT NIEUWE THEATERMAKERS

Een nieuwe editie van het traject ‘Teasers’ van Lab-Z is van start gegaan in Theater Zuidplein! In 10 weken tijd krijgt een nieuwe lichting opkomende theatermakers de tijd en ruimte om eigen werk te maken. Met een team van coaches gaan ze onderzoeken, experimenteren, ontwikkelen en co-creëren. Het resultaat? Prikkelende verhalen over de tijd waarin we leven en de wereld om ons heen.

Lees verder