Theater Zuidplein

Nieuws

Nieuws vr 14 jun

Programma Keti Koti

Herdenk en vier Keti Koti met ons! Elk jaar herdenken en vieren we in Nederland de afschaffing van de slavernij. In Theater Zuidplein doen we dat twee dagen lang met een speciaal Keti Koti programma vol voorstellingen, talks, muziek, een expositie, documentaires en lekker eten. We maken ruimte voor verhalen van jong en oud, van toen en nu. We delen. We wisselen uit. We herdenken en vieren. Samen. Bekijk het programma  hier!

Lees verder
Nieuws di 11 jun

Lab-Z weer op de Parade!

Lab-Z brengt dit jaar twee unieke voorstellingen naar de Parade in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. 

Lees verder
Nieuws vr 24 mei

Nieuw seizoen 2024/2025 nu online

Vanaf vandaag om 12:00 is het nieuwe seizoen 2024/2025 online.
De agenda is geupdate en je kan zien welke voorstellingen hieronder vallen via deze link.  
We hopen je snel te mogen verwelkomen. 

Lees verder
Nieuws vr 10 mei

Start kaartverkoop seizoen 24/25

Vrijdag 24 mei om 12:00u komt het nieuwe seizoen 24/25 online!

Lees verder
Nieuws di 30 apr

Grote Z gemonteerd op Theater Zuidplein

De langverwachte 'Z' siert nu de gevel van Theater Zuidplein, dankzij een samenwerking tussen geveldecorateur Metadecor, bouwbedrijf Heijmans en architectenbureau De Zwarte Hond. Heb jij hem al gespot? 

Lees verder
Nieuws di 30 apr

5 vragen aan … Floris van Delft (Wat We Doen)

Sinds dit jaar mogen we WAT WE DOEN officieel onze programmapartner noemen. We gaan in gesprek met Floris van Delft, artistiek leider bij WAT WE DOEN. Hij deelt inzichten over het theaterstuk "Mensen zoals jij" en de samenwerking tussen Theater Zuidplein en WAT WE DOEN. 

Lees verder
Nieuws di 23 apr

Programma 4 en 5 mei

 
In de aanloop naar de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de viering van Bevrijdingsdag zijn de voorbereidingen hiervoor gestart in Theater Zuidplein. 

Lees verder
Nieuws ma 15 apr

Theater Zuidplein neemt deel aan South Explorer

Theater Zuidplein doet dit jaar mee aan South Explorer. Op zondag 21 april geniet je van een opwindend cultureel project dat de diversiteit en rijkdom van de Rotterdamse kunstscene viert.

 

Lees verder
Nieuws vr 8 mrt

Ramadan in Theater Zuidplein

De Ramadan is niet alleen een vastenmaand, het is een tijd om samen te komen, samen te eten en stil te staan bij wat ons verbindt. Vanuit deze gedachte creëert Theater Zuidplein komende maand verschillende (ontmoetings)momenten. Kom langs: ontmoet, eet, vier, praat, deel en ontvang. Ons huis staat voor je open. 

Lees verder
van 7