Theater Zuidplein

Bollywood Nostalgia

Celebrating 100th birth anniversary of Mohd. Rafi
zo 23 jun 15:00
zo 23 jun
15:00

Avishkar Orchestra met zanger Sanjay Sawant + diverse gastzangers.

Kom genieten van de viering van de 100e geboortedag van de bekende Bollywoodzanger Mohammed Rafi. 
Zanger Sanjay Sawant en gastzangers Shaffy Jahangier, Sushmita Guha Thakurta en Moushmi Oberoi zingen een breed scala aan liedjes. Variërend van romantische ballades tot opzwepende dansnummers en emotioneel geladen melodieën.
Zij worden begeleid door het Avishkar Orchestra onder leiding van maestro Ronny Bhikhari.

Mohammed Rafi (1924 - 1980) was een beroemde Indiase playbackzanger en wordt  beschouwd als een van de meest vooraanstaande artiesten in de geschiedenis van de Indiase muziek.
Hij stond bekend om zijn ongelooflijk veelzijdige stem die hij leende aan veel toonaangevende acteurs van zijn tijd. Dit maakte hem tot een favoriet van muziekarrangeurs en filmmakers.

Zijn carrière als playbackzanger begon in de jaren rond 1940. Mohammed Rafi ontving talloze prijzen en onderscheidingen voor zijn bijdrage aan de muziek, diverse National Film Awards en Filmfare Awards. Hij werd ook geëerd met de Padma Shri, een van de hoogste civiele onderscheiding van India.

Na zijn dood blijft zijn muziek generaties van muziekliefhebbers inspireren. Hij blijft een van de meest gevierde playbackzangers in de geschiedenis van de Indiase cinema.