Theater Zuidplein

Her (s)tories

Stichting Talk-Theater
vr 27 sep 20:00
vr 27 sep
20:00
  • vr 27 sep
    20:00
    Grote Zaal

Schrijvers, dichters en performers vertellen de verhalen van Hindostaanse pioniers, strijders en feministen van toen. Deze verhalen vormen een belangrijk onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis, maar ontbreken in de geschiedenisboeken en daardoor ook in het collectieve geheugen. Daar brengt Her (s)tories verandering in!

Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar daarna begon een nieuwe bladzijde van het koloniale verleden: het ronselen van contractarbeiders uit Brits-Indië. En dat betekende de start van de Hindostaanse migratiegeschiedenis.

De helden, verzetsstrijders, pioniers en feministen van toen verdienen onze aandacht. Vooral de verhalen van de vrouwen uit deze geschiedenis – die nog het meest verborgen zijn gemaakt en gebleven – verdienen een podium. Schrijver, presentator en verteller Shantie Singh gaat in Her (s)tories samen met schrijvers, dichters en performers uit de Hindostaanse gemeenschap, die ook absoluut meer zichtbaarheid verdienen, op zoek naar de verhalen van deze vrouwen. 

Line-up
Met onder andere Angel Aruna, Tanja Jadnanansing, Rubaina ‘Rubi Love’ Bhikhie, Zhunaysha Gajadhar, Nazrina Rodjan en choreografie van Shailesh Bahoran. Door voordrachten, dans, zang, spoken word en kunst, worden deze verhalen tot leven gebracht.

Meer informatie over Talk-Theater.