Peper & Zuur
-
zo 22 mrt20:00Grote Zaal
Rang 1 Ticket incl. drankje € 25,00
Comedian Howard Komproe en kok Noni Kooiman vertellen de Surinaamse geschiedenis aan de hand van de keuken. Welke invloed heeft die geschiedenis op het land, de mensen en de gerechten? En waar komen roti, bara, bakkeljauw en moksi meti vandaan?
De voedingsindustrie heeft ontdekt dat er grof geld te verdienen valt als je alles zomaar bestempelt als Surinaams. Komproe en Kooiman vinden het hoog tijd om hier korte metten mee te maken, maar omarmen ook de frisse wind die de jonge generatie laat waaien door de Surinaamse kookcultuur. En natuurlijk is er wat te eten, dus kom luisteren en proeven!
Over Howard & Noni
Howard Komproe is stand-up comedian en stemacteur. Tijdens de coronapandemie wendde Howard zich tot de kookkunst en startte het platform Komproeven. Noni Kooiman werkte vanaf haar zeventiende als kok in verschillende restaurants. Daarnaast schreef ze kookboeken en maakte ze voor de VPRO de culinaire reis-serie Paramaribo pepers.
Meer informatie over Peper & Zuur.