Theater Zuidplein

Programma Keti Koti 2024

Herdenken en vieren.

Herdenk en vier Keti Koti met ons! 

Elk jaar herdenken en vieren we in Nederland de afschaffing van de slavernij. In Theater Zuidplein doen we dat twee dagen lang met een speciaal Keti Koti programma vol voorstellingen, talks, muziek, een expositie, documentaires en lekker eten. We maken ruimte voor verhalen van jong en oud, van toen en nu. We delen. We wisselen uit. We herdenken en vieren. Samen. 
 
Programma Highlights 
Theaterwerkplaats Ouwe Rotten speelt Makandra, ‘Samen’ in het Surinaams. Zes vrouwen vertellen elkaar verhalen over hun verleden. Ze zijn geboren op Curaçao, in Suriname, in Nederland. Hoe kunnen we samen zijn als dit pijnlijke verleden ons verdeelt? 
 
Kruid is een theatrale mix van dans, zang, spoken word en muziek. Jongeren uit Rotterdam Zuid volgen onder leiding van Dionne Zwennicker  - Norton de sporen van vrouwen die veerkracht toonden en een inspiratie zijn voor de samenleving.  
 
Laat je naast de voorstellingen inspireren door sprekers als Fresco Sam-Sin. Ga tijdens de Keti Koti Talk in gesprek met de makers en deelnemers van de voorstellingen en praat mee over wat Keti Koti voor jou betekent. Doorlopend kun je op verschillende plekken in ons pand kijken naar korte docu’s of je onderdompelen in het fotografie- en beeldinstallatieproject Pursuit of Tongo van de Rotterdamse Uedia Ballijn. Zij reflecteert op zowel de angst als de liefde voor een moedertaal. Natuurlijk is het programma niet compleet zonder eten en muziek. Dans bijvoorbeeld 1 juli op de feestelijke live muziek van Drai Ston Kawina en geniet van een Free Heri Heri For All maaltijd of op 30 juni van een heerlijk gerechtje van Sisters Kitchen tijdens de Keti Koti Talk.  
 
Onze Keti Koti Partners 
Theater Zuidplein stelt haar programma’s samen met verschillende partners, culturele initiatiefnemers en onze lokale gemeenschap. Voor dit programma werken we samen met o.a. KIP REPUBLIC, Fresco Sam-Sin, Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten, Dionne Zwennicker-Norton, Uedia Ballijn, Richardo Tuinfort, Panah Studio, Gevoelige Snaar, SuriBooks, Cedres BBQ, Kulturu, Evita Graphics, DJ Y3ray en buurtbewoners, van jong tot oud.  
 
Laat Keti Koti een inspiratiebron zijn voor een rechtvaardige toekomst. Vier samen met ons de vrijheid, gelijkheid en onze culturele rijkdom. Zondag 30 juni staat in het teken van herdenken, op maandag 1 juli vieren we Keti Koti. Niet alle highlights vinden op beide dagen plaats. Bekijk dus zorgvuldig het programma voor de specifieke data en tijden. 

Bekijk hieronder het blokkenschema en stippel je Keti Koti ervaring uit!   

 
Pay What You Can
Alle evenementen zijn gratis toegankelijk via Pay What You Can. Je kunt gewoon langskomen, maar we raden je aan een ticket te reserveren. Sommige programma’s hebben een maximale zaalcapaciteit en zijn al (bijna) uitverkocht. Ook hebben we een maximaal aantal uit te delen Free Heri Heri maaltijden. We zorgen ervoor dat als je misgrijpt er ook nog lekkers verkrijgbaar is bij ons restaurant Zed.  
 
Bekijk hieronder de agenda met evenementen rond dit thema. Naast deze tweedaagse special, bieden we het hele seizoen ruimte voor urgente verhalen die bijdragen aan een samenleving waarin vrijheid en gelijkheid voor iedereen gelden. 

Events in dit thema

 • Shantie Singh

  Boekpresentatie: Na de komma
  zo 23 jun 16:00
  Feestelijke boekpresentatie waarbij de Hindostaanse identiteit en geschiedenis volop in de spotlight staan. Met voordrachten, performances en een afterparty.
  Zaal-Z
  zo 23 jun
  16:00
  Wachtlijst
 • Makandra

  Theaterwerkplaats Voor Ouwe Rotten
  zo 30 jun 16:00
  Makandra is Surinaams en betekent samen. Hoe kunnen we samen zijn als dit pijnlijke verleden ons verdeelt?
  Zaal-Z
  zo 30 jun
  16:00
  uitverkocht
 • Sisters Kitchen X Theater Zuidplein

  Keti Koti Talk
  zo 30 jun 17:30
  Deze Talk & Eat brengt jong en oud samen. Over wat Keti Koti voor iedereen betekent. Kom langs en pak ervoor of erna een voorstelling mee!
  Zaal-Z
  zo 30 jun
  17:30
  Tickets
  • zo 30 jun
   19:00
   Kleine Zaal
  • ma 1 jul
   19:00
   Kleine Zaal
 • Gevoelige Snaar: Keti Koti editie

  Manq Carrot x Levels
  zo 30 jun 19:45
  Een avond vol openhartige gesprekken, kunst en live muziek met als thema: Vrijheid.
  Studio Doro
  zo 30 jun
  19:45
  Tickets
 • Makandra

  Theaterwerkplaats Voor Ouwe Rotten
  ma 1 jul 16:00
  Makandra is Surinaams en betekent samen. Hoe kunnen we samen zijn als dit pijnlijke verleden ons verdeelt?
  Zaal-Z
  ma 1 jul
  16:00
  laatste kaarten