Theater Zuidplein

Lab-Z

JOUW PODIUM, JOUW VERHAAL

Lab-Z is de plek waar makers, proces en publiek centraal staan

Bij Lab-Z helpen we opkomende en ervaren (podium)kunstenaars. Als talentontwikkelplek maken we binnen Theater Zuidplein ruimte voor ambitieuze (theater)makers om te ontwikkelen en nodigen we nieuwsgierig publiek uit om hen te ontmoeten.

Zie jij je toekomst in het theater? Vind je gelijkwaardigheid en samenwerking belangrijk? Sluit je ook aan bij de Lab-Z community!

MAKERS
Onze makers laten zich inspireren door de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. Wij werken samen met makers die klaar zijn voor een professioneel podium. Het maakt ons niet uit of iemand een opleiding heeft gevolgd of op een andere manier kennis heeft opgedaan. Eén van onze belangrijkste voorwaarden, is dat iemand werk wil maken dat ontstaat vanuit samenwerking. Met andere makers, met het team van Lab-Z en met publiek.

PROCES
Lab-Z geeft makers tijd en ruimte om te experimenteren en onderzoeken. Bij ons worden ze vrijgelaten om hun eigen idee uit te werken en met publiek te delen. Wat de uitkomst ook is. We ondersteunen dat proces met een enthousiast team van ervaren professionals. Want maken doe je samen.

PUBLIEK
Publiek kan bij Lab-Z kennis maken met de volgende generatie theatermakers. Niet alleen tijdens het bezoeken van voorstellingen, maar ook op andere manieren. We dagen onze makers uit om tijdens het proces samenwerking te zoeken en hun publiek actief te ontmoeten.

Events in dit thema