Theater Zuidplein

Dit was: Het Lab-Z weekend

vr 29 sep.

Afgelopen weekend was de ontknoping van het creatieve proces dat drie makers ondergingen als onderdeel van talentontwikkelingsprogramma Lab-Z. Nick, Patrick en Naomi kijken met een trotse blik terug op het resultaat. Daarnaast vond de Het-Is-Net-Werk borrel ditzelfde weekend ook plaatsn. Een bijenkomst voor iedereen in de Rotterdamse cultuurindustrie, tevens ook georganiseerd door Lab-Z. Kortom een écht Lab-Z weekend. 

Naomi 
Naomi Purperhart is actrice en theatermaker met roots in Suriname en geboren en getogen in Rotterdam. Vanaf 2003 volgde zij het opleidingstraject voor jonge spelers aan het Rotterdams Centrum voor Theater, Theater Babel Rotterdam. Daarnaast volgde zij de acteeropleiding aan de Toneelschool Rotterdam. Als onderdeel van Lab-Z presenteert, ontwikkelde ze Echte Vrouwen. Een theaterstuk dat onderzoek doet naar verlangen, liefde, zelfbeschikking en de sociale druk die vrouwen ervaren.  

"Het was geweldig om te zien dat jonge en oude mensen, ongeacht hun afkomst, zichzelf kunnen vinden in het stuk. Het laat zien dat kunst / theater in staat is om bruggen te slaan tussen verschillende leeftijdsgroepen en gemeenschappen, en dat het in staat is om gedeelde menselijke ervaringen en emoties te verkennen die voor iedereen herkenbaar zijn. "

 

 

Nick Livramento Silvo
Breakdancen op jonge leeftijd heeft de basis  voor deze kunstenaar gelegd. Bij de MBO theaterschool, en later de Arnhemse Toneelschool, heeft hij het vak acteren eigen weten te maken. Hij laat zijn kunst zien met een eigen collectief DIEHELEDING en onder de solo-naam Niko.

Tijdens Lab-Z presenteert nam Nick zijn publiek mee in het proces van beats leren maken. Een interesse die hij door het rappen al langer had, maar nog niet eerder in handen heeft genomen. Het project met de naam All waves in Process is te volgen via Nick’s online kanalen. In Lab-Z presenteert deelde hij zelfgeschreven teksten en nieuwe zelfgemaakte muziek met het publiek. 

“Ik mocht mijn eigen idee uitvoeren ik kreeg hulp waar ik nodig had, zodat ik niet alles alleen hoefde te doen. Dit voelt als een belangrijke stap in mijn makerschap en ik hoop dat het een begin is van mooie reis."


Patrick  
Patrick is al langer actief als maker binnen de setting van het Rotterdamse Wijktheater. Hij heeft onlangs zijn eigen communityartstuk gemaakt genaamd “Contra Corrente”. Vandaag de dag is hij bezig om zijn ontwikkelingen verder bij te werken via Lab-Z.

Patrick Ribeiro heeft tijdens Lab-Z presenteert zijn voorstelling met thematiek rondom sensualiteit en seksualiteit in intieme sferen laten plaatsvinden. De toeschouwers kregen door middel van het horen van een geluidsfragment een onderwerp en konden hierdoor een open gesprek met elkaar voeren. 

 

De Het-Is-Net-Werk Borrel 
Onder begeleiding van Maaike van Steenis, is tijdens de Het-Is-Net-Werk Borrel een plan gemaakt voor de persoonlijke doelen van de deelnemers voor aankomend theaterseizoen. Dit werd gedaan door terug te blikken op vorig seizoen. Het was goed om te zien hoe er na de borrel gesprekken zijn ontstaan en connecties zijn gevormd. Na afloop ging een groot deel van de deelnemers door naar de Lab-Z Presenteert presentaties.