Theater Zuidplein

Theater Zuidplein geeft in oktober aandacht aan Black Achievement Month

di 3 okt.

Stichting Black Achievement Month zet in oktober makers met Afrikaanse roots in de schijnwerpers. Iets wat Theater Zuidplein ook belangrijk vindt. Wij lichten daarom deze maand voorstellingen uit die hierop aansluiten.  Ons gevarieerde programma geeft ruimte aan nieuwe perspectieven, stemmen en verhalen. 

Aanstaande vrijdag is het startsein van deze bijzondere maand. Wij hebben de eer om de officiële opening van de Rotterdamse Black Achievement Month te hosten in samenwerking met Productiehuis FLOW. Een avond vol spoken word, muziek en inspirerende verhalen. Er volgen deze maand, maar ook daarna nog veel meer programma’s die aan dit thema raken. Van boeiend muziektheater en toneel tot internationale comedy.

Zaterdag 7 oktober neemt aanstormend talent Geoffrey van der Ven je mee in de verborgen geschiedenis van de queer community in Afrika. Donderdag 12 oktober presenteert AfroVibes Festival een avond met theater, dans, performance uit en over (Oost) AfrikaVerder te zien tijdens Black Achievement Month in Theater Zuidplein:Wij zijn Cabo Kids! (7+) met Edson da Graça, Sporen van Haar, De Plantage van onze voorouders, Bigjayzus met The Hybrid Orchestra: Rose. Wij sluiten de maand af met de internationale comedyshow Da Bounce. We verrassen onze bezoekers met mini pop-ups die aansluiten op de voorstellingen. 

Bekijk hier ons gehele programma.