Theater Zuidplein
Jorrit Lousberg

Uitreiking Cultuurfonds prijs door Koningin Máxima

di 21 nov.

Tijdens een feestelijke ceremonie in Theater Zuidplein heeft Koningin Máxima hoogstpersoonlijk de Cultuurfonds Prijs uitgereikt aan Female Economy.

De Cultuurfonds Prijs wordt jaarlijks sinds 2010 in genodigde kring toegekend aan een persoon, organisatie of initiatief dat een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de verrijking van de Nederlandse cultuur en ontvangt hiervoor een prijs van 100.000 euro. Dit jaar was Theater Zuidplein gastheer voor deze belangrijke gebeurtenis. Het was een feestelijke ceremonie met optredens van onder andere Naaz en Meral Polat en gepresenteerd door Anna Drijver. 

De prijs is ontvangen door Female Economy, de theaterroedel onder artistieke leiding van Adelheid Roosen en Ola Mafaalani. Female Economy staat bekend om hun producties waar verbinding een grote factor is en waar ze onbespreekbare onderwerpen aan het licht brengen. 25 jaar geleden is het voor het collectief in Theater Zuidplein begonnen, waar ze nu hun welverdiende prijs in ontvangst mochten nemen. Zij laten in hun reactie weten dat zij ‘’innig dankbaar’’ zijn.