Theater Zuidplein

Een diepe duik in de ziel: 'Troost' van Said el Abboudi

za 25 nov.

'Troost’ ging op 24 november 2023 in première in Theater Zuidplein. 

Stap in het leven van Said el Abboudi die zijn levenspad omtovert tot muzikaal theater. In 'Troost' neemt Said je mee naar zijn roots in Marokko. Daar gaat hij de confrontatie aan met zichzelf. 

Een Reis naar het Verleden
'Troost' is een aangrijpende reis naar het verleden van Said. Hij is zichzelf compleet kwijtgeraakt. Hij graaft in herinneringen uit zijn kindertijd om beter te begrijpen wie hij vandaag de dag is. 

Hij is niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Pijnlijke delen van zijn bewogen jeugd gaat hij dan ook niet uit de weg. Hij onderzoekt welk effect dit heeft gehad op zijn huidige leven en werpt een licht op herkenbare uitdagingen in onze hedendaagse samenleving. Samen met het publiek gaat Said op een helende reis om zichzelf terug te vinden. Muzikaal ondersteund door Dwight Breinburg van het Amsterdams Andalusisch Orkest. ‘Troost’ is de tweede voorstelling van Said bij Lab-Z - de ontwikkelplaats van Theater Zuidplein - waarin hij de wortels van generationeel trauma blootlegt om deze proberen te doorbreken.

Over Said el Abboudi
Said is acteur, toneelschrijver en theatermaker. Als acteur speelde hij onder andere bij ZEP theaterproducties, Raymi Sambo Maakt, Marmoucha en Vanaf2. Hij ontwikkelde in 2022 zijn eerste voorstelling Theater is mijn redding bij Lab-Z. Troost is zijn tweede Lab-Z productie.

Over Lab Z
Lab-Z – de ontwikkelplaats van Theater Zuidplein - biedt plek aan upcoming theatermakers die zich laten inspireren door de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. In de ondersteuning van deze makers staan proces, professionalisering en publiek centraal.