Theater Zuidplein

Feestelijke première Xclusiv’s Zafer!

vr 17 nov

Op donderdag 16 november 2023 was het zover: de langverwachte première van de nieuwste voorstelling 'Zafer' van dansgezelschap en huispartner Xclusiv Company. Zafer is een krachtige dansvoorstelling over trots zijn op je roots en openstaan voor andere culturen.

Direct bij binnenkomst is de toon gezet. De foyer is getransformeerd tot een gezellige mini-bazaar met Afrikaanse goodies, buikdansers, theeschenkers en eten & drinken in het thema van de voorstelling. 

Zafer, wat 'overwinning' betekent in het Turks, belicht de kracht en schoonheid van overwinning in al zijn vormen. Er wordt een verbinding gemaakt tussen diverse culturen door het gebruik van dans, muziek, video, spoken word en zang. 

De voorstelling is beeldend en emotioneel indrukwekkend. Het is erkenning en viering van culturele verschillen en overeenkomsten. Van de bruisende bazaar in Istanbul, naar de kleurrijke markten in Afrika en de levendige straatcultuur in het Westen. Zafer brengt elementen van verschillende dansstijlen en culturele invloeden samen tot een geheel, die de kracht van eenheid en diversiteit viert. 

Na afloop van de voorstelling wordt de première goed gevierd tijdens de afterparty. De gasten dansen samen met de leden van Xclusiv Company en genoten van de opzwepende muziek en optredens. 

Klik op onderstaande afbeelding voor de aftermovie.