Theater Zuidplein

De Zachte Stad sluit af in Theater Zuidplein

do 11 jan.

Gisteren kwam er een einde aan de reizende tentoonstelling De Zachte Stad. Sinds december 2022 heeft deze tentoonstelling door verschillende wijken van Rotterdam gereisd, waarbij de focus lag op het innovatieve gebruik van de 5.000 kilo wol die jaarlijks door Rotterdamse schapen wordt geproduceerd. Hij belandde eind 2023 in Theater Zuidplein.  

Ontwerper Christien Meindertsma heeft met enthousiasme de kwaliteit van het Rotterdamse wol onderzocht en heeft verrassende toepassingen bedacht voor zowel het heden als de toekomst. Van mutsen tot banken, colberts tot pianoonderdelen, en zelfs een spectaculair kleed van maar liefst 16m² – de resultaten hebben alle verwachtingen overtroffen.

De reizende tentoonstelling heeft Rotterdammers de kans geboden om deze unieke ontwerpen te bewonderen. Als kroon op het werk werd op woensdag 10 januari van 16.00 tot 18.00 uur de afsluiting van "De Zachte Stad" gevierd. Het indrukwekkende kleed, genaamd "De Zachte Stad", zal na de afsluiting een permanente plek krijgen in Theater Zuidplein. Andere objecten zullen worden geschonken aan Natuurmonumenten, waar ze een plek zullen krijgen op de Belevenisboerderij Schieveen.