Theater Zuidplein

Internationale Vrouwendag in Theater Zuidplein

wo 28 feb.

Op vrijdag 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag in Theater Zuidplein. Bij ons staan gelijke rechten, verantwoordelijkheden en vrijheden voor vrouwen wereldwijd het hele jaar centraal. Hoewel we voortdurend vrouwelijke makers op het podium presenteren, bundelen we op deze speciale dag onze krachten met vaste partners om een gevarieerd programma vol krachtige vrouwenverhalen, muziek en poëzie te presenteren. Kom langs, laat je inspireren en vier deze bijzondere dag met ons mee!

Podcast Borst Vooruit om 15:00 uur
Women Connected ontwikkelt een reeks podcasts rondom bijzondere thema's die zijn voorgekomen uit inspirerende gesprekken met vrouwen. Borst Vooruit is de eerste LIVE editie die speciaal voor de podcast wordt opgenomen. Deze middag zal gevuld worden met verhalen, muziek en poëzie. Borst Vooruit staat natuurlijk in het teken van borsten. Alles zal besproken worden van cup A tot Z. Want alle borsten verdienen aandacht! 

Workshop Het vliegende tapijt | 18:00 uur
Na het bezoek bij Borst Vooruit kan je gelijk aansluiten bij de tentoonstelling Het Vliegende Tapijt. Een project van Women Connected waarbij de kracht van de diversiteit van de Rotterdamse Vrouwen te bewonderen en ontdekken is door de geborduurde portretten en de verhalen. Daarnaast kan je ook meedoen aan de workshop om jouw portret op een krachtzakje te borduren.  

Voorstelling KINGS | 20.30 uur
KINGS onthult het verhaal van Leila. Een jonge vrouw geconfronteerd met femicide. Geregisseerd door Kaja van Bruggen en Ritzah Statia, brengt de voorstelling verwaarlozing, vriendschap en de invloed van een benauwde straatcultuur op Leila's zoektocht naar vrijheid. De voorstelling vertelt het krachtige verhaal, geïnspireerd door recente nieuwsonderwerpen, van de strijd van vrouwen tegen onderdrukking. KINGS is niet alleen een theatervoorstelling, maar ook een statement tegen vrouwenhaat en voor vrijheid. Een must-see op 8 maart. Gespeeld door Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya, en Rosa Weekers.