Theater Zuidplein

Lab-Z weer op de Parade!

di 11 jun.

Lab-Z brengt dit jaar twee unieke voorstellingen naar de Parade in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. 

We presenteren twee bijzondere voorstellingen: Superman van Zouhair Mtazi en I’d Rather Dance Alone van Nick Livramento Silva. Beide voorstellingen zijn diepgaand, meeslepend en zullen je zeker raken.

I’d Rather Dance Alone - Niko Silva
Niko Silva, een bekende hiphop artiest brengt zijn solodebuut uit met de voorstelling ‘’ I’d Rather Dance Alone’’. Na jaren van succes met zijn groep THEWHOLETHING, is Niko Silva klaar om solo verder te gaan. Net zoals Beyonce na Destiny’s Child en Justin Timberlake na N’SYNC gaat Niko nu zijn eigen pad volgen. In zijn voorstelling deelt hij zijn persoonlijke verhaal. Hij staat namelijk op het punt om door te breken maar dan verandert alles. Niko wordt onverwacht vader. Dit nieuwe vaderschap brengt een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee en botst met zijn leven als artiest. Hoe kan je de wereld veroveren met een baby op je arm? De voorstelling is een mix van muziek en persoonlijke verhalen. Niko laat zien hoe hij deze grote veranderingen in zijn leven ervaart en hoe hij zijn weg probeert te vinden. Het is een emotioneel en krachtig optreden dat je niet wilt missen.  

I’d Rather Dance Alone te zien in Den Haag van do 11 t/m di 16 juli en in Utrecht van wo 7 t/m zo 11 aug. 

Superman, Als Je Een Filmkarakter Was, Wie Zou Jij dan Zijn?
Zouhair groeide op met actiefilmhelden als zijn voorbeelden. Stoer, sterk en onoverwinnelijk met Superman als zijn favoriet. Dat is hoe hij wilde zijn. Als volwassene merkt Zouhair dat het leven niet zo eenvoudig is als in de films. Zijn werk, zijn relaties en zijn gezin vragen om andere krachten dan die van Superman. Hij zoekt ontspanning in het nachtleven, waar hij zich met behulp van muziek en andere middelen weer sterk en onoverwinnelijk voelt. Maar deze ontspanning is tijdelijk. Op een gegeven moment komt hij hard terug op de aarde. De voorstelling stelt de vraag: is hij de held of de schurk in zijn eigen verhaal? Zouhair combineert theater en muziek om zijn verhaal te vertellen. Het is een verhaal over dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar de echte kracht. 

Superman is te zien in Rotterdam van vr 21 t/m 25 juni en in Amsterdam van vr 16 t/m di 20 aug.