Theater Zuidplein

Women Connected winnaar Doro Siepelprijs

di 8 mrt

Op maandag 7 maart heeft wethouder Said Kasmi de Doro Siepelprijs 2021 overhandigd aan Women Connected. eze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een culturele organisatie of persoon die zich hard maakt voor het aantrekken van nieuwe groepen bezoekers. 

Volgens de jury laat Women Connected bij uitstek zien wat Doro Siepel belangrijk vond: ontmoeting, dialoog en vieren wie je bent.

De Jury was onder de indruk van de manier waarop Women Connected verhalen van vrouwen een podium geeft. Met als resultaat: voorstellingen die motivieren en inspireren. Voorstellingen die leiden tot (h)erkenning, verbinding en nieuwe verhalen! De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een bijbehorend wisselobject.

“Stichting Women Connected maakt theaterproducties voor, door en met vrouwen uit de vele culturen die Rotterdam rijk is. Hoogtepunt is de jaarlijkse grote productie ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.”

Over Women Connected
Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam.
Ze zoeken en vinden steeds betere manieren om verhalen te vertellen. Artistiek gezien experimenteert Women Connected met vernieuwende vormen om vrouwen tot hun recht te laten komen op het toneel en een stem te geven voor een groot publiek. Klik hier voor meer informatie over Women Connected.

Doro Siepelprijs
De prijs is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Doro Siepel, voormalige directeur van Theater Zuidplein. Zij heeft zich jarenlang vol passie en energie ingezet om een afspiegeling van de maatschappij te bereiken, het theater toegankelijk te maken voor alle lagen en culturen van de samenleving, het aantrekken van nieuwe bezoekers, het tonen en maken van nieuw cultureel aanbod en het creëren van een wisselwerking tussen de culturele instelling en haar omgeving.