Theater Zuidplein

LAB- Z VERWELKOMT NIEUWE THEATERMAKERS

di 22 mrt

Een nieuwe editie van het traject ‘Teasers’ van Lab-Z is van start gegaan in Theater Zuidplein! In 10 weken tijd krijgt een nieuwe lichting opkomende theatermakers de tijd en ruimte om eigen werk te maken. Met een team van coaches gaan ze onderzoeken, experimenteren, ontwikkelen en co-creëren. Het resultaat? Prikkelende verhalen over de tijd waarin we leven en de wereld om ons heen.

Opkomende makers aan zet
De talenten die dit jaar meedoen zijn: Akram Assam, Naomi Landman, Patricia Gruber, Said El Abboudi en KISSIEKISSIE BANGBANG. Als makers van Lab-Z staat hun zoektocht en verhaal centraal. Samen met een professioneel team van dramaturgen, technici, marketeers én het publiek, experimenteren en ontwikkelen ze erop los. Tijdens de presentaties zetten ze een spannend combi-programma neer met solo’s, uitbundige performances en een prikkelend randprogramma op uiteenlopende plekken in het theater. 

Teasers ’22 is van 28 t/m 30 april te zien op verschillende locaties in Theater Zuidplein. Klik hier voor tickets.

De Teasers
De Teasers zijn een eerste kennismaking met de aanstormende talenten. Als vervolg op het programma werken de makers de korte voorstellingen binnen Lab-Z uit tot een avondvullende voorstelling. Eerdere makers die meededen aan het traject zijn o.a. Fadua El Akchaoui, Amro Kasr, Liz Laarman, Lucien Rentmeester, Mitchell Folst, Sandro Lima en Zora de Vos.

Over Lab-Z
Lab-Z is onderdeel van Theater Zuidplein.  Met Lab-Z biedt Theater Zuidplein een podium aan theatermakers met een groot en nieuw verhaal. Lab-Z geeft makers de ruimte om te experimenteren en hun verhaal aan een groot publiek te presenteren. De makers kiezen zelf hoe zij zich willen presenteren: met spoken word, visuals, muziek of wat hun talent ook is. Voor mee informatie over Lab-Z, kijk op www.lab-z.nl

Teasers ` 22 zijn mogelijk gemaakt door:
VriendenLoterij Fonds, het VSB Fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.