Theater Zuidplein

Theater Zuidplein winnaar architectuurprijs BNA beste gebouw 2021

vr 4 mrt

Geweldig nieuws! Theater Zuidplein is bekroond met architectuurprijs BNA Beste Gebouw 2021 in de categorie ‘Leefbaarheid & Sociale Cohesie’. 

Theater Zuidplein is meer dan alleen het prachtige gebouw, maar het kloppende culturele hart van Rotterdam- Zuid! Een plek waar wij voorstellingen maken en presenteren. Een plek van samenkomen, ontmoeten en verbinden. Van kennismaken, leren en ervaringen delen. Maar ook waar je lekker kunt eten en ontspannen. Kortom, een plek waar je thuis voelt!

Theater Zuidplein heeft een aantal prachtige zalen, een eigen café-restaurant en een vestiging van Bibliotheek Rotterdam. Het gebouw is ontworpen door ‘De Zwarte Hond’ in samenwerking met Studio RAP en BURO M2R.

De Jury onder leiding van voorzitter Pechtold:
“Blij verrast door dit ‘heerlijk gedegen’ gebouw, dat logistiek vernuftig in elkaar zit en met zijn multifunctionele zalen en robuuste interieur ‘zo dertig jaar mee kan’. Naast het nieuwe zwembad staat het gebouw goed op zijn plek, de manier waarop het plein aan de publieke foyer tot leven is gewekt, toont de betekenis van het theater voor de buurt.“

Theater Zuidplein werd vorig jaar september officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima.