Theater Zuidplein

Terugblik: Teasers ‘22. Intieme solo's en uitbundige performances.

wo 11 mei

Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 april presenteerde een nieuwe lichting theatermakers hun werk in Theater Zuidplein als onderdeel van Teasers ‘22. Hieronder een kort verslag.

Na 10 weken van experimenteren heetten Akram Assam, Naomi Landman, Patricia Gruber, Said El Abboudi en het theatercollectief KISSIEKISSIE BANGBANG (Lieve, Hélène, Giovanni en Romy) het publiek welkom op verschillende locaties in het theater. Zij namen de bezoekers mee in een verrassend combiprogramma met persoonlijke voorstellingen, beeldende verhalen, video-installaties en aftertalks. Theaterregisseur en Lab-Z coach Rajiv Bhagwanbali zorgde voor achtergrondverhalen en leidde de bezoekers rond.

Opkomende makers aan zet
Ook dit jaar waren tijdens Teasers weer verassende, indrukwekkende en bijzondere voorstellingen te zien. Het was het resultaat van een intensieve werkperiode waarin de makers, het Lab-Z team, de technici en de rest van de theatercrew hun beste beentje voorzetten.

Patricia Gruber presenteerde CHOGOGO, een muzikale voorstelling over het kind in haarzelf en de relatie met haar vader. Ze werkte hiervoor samen met singer-songwriter Bemnet. Akram Assam nam het publiek mee in het documentaire-achtige cassettes. De voorstelling baseerde hij op verschillende verhalen van mensen die in conflictgebieden gewoond of gewerkt hebben. Naomi Landman nam ons, via stream, mee op wandeling van Schiedam naar Theater Zuidplein. In Studio Doro dompelde ze het publiek daarna onder in een fantasierijke collectie van gevonden voorwerpen, beelden en gedachtes. Said El Abboudi pakte uit met een bijzondere theatermonoloog over mannelijkheid, relatieproblemen en kwetsbaarheid. Het theatercollectief KISSIEKISSIE BANGBANG dacht hardop na over de vraag: Wat zou je doen als je weet dat de wereld vergaat? In hun voorstelling GEN raasden op humoristische wijze, de meest bizarre toekomstscenario’s voorbij.

 

Over Teasers / Lab-Z
Teasers ’22 is onderdeel van Lab-Z. Met Lab-Z biedt Theater Zuidplein een ontwikkelplek en podium aan theatermakers met een groot en nieuw verhaal. De Teasers zijn een eerste kennismaking met aanstormend talent. Als vervolg op het programma werkt een aantal van deze makers de korte voorstellingen binnen Lab-Z uit tot een avondvullende voorstelling. Eerdere makers die meededen aan het traject zijn o.a. Fadua El Akchaoui, Amro Kasr, Liz Laarman, Lucien Rentmeester, Mitchell Folst, Sandro Lima en Zora de Vos. Meer weten over Lab-Z? Kijk op www.lab-z.nl.