Theater Zuidplein
Rosa Quist

Rajiv Bhagwanbali wint de Doro Siepelprijs 2022

vr 16 sep.

Tijdens de cultuur- en festivalborrel van Rotterdam Festivals reikte wethouder Said Kasmi op 13 september de Doro Siepelprijs uit aan Rajiv Bhagwanbali. De prijs is een onderscheiding voor een Rotterdamse persoon of culturele organisatie die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek.  

Rajiv is o.a. artistiek leider van Rotterdam Street Culture Week en presentator. In 2021 regisseerde hij de voorstelling ICONS bij O. festival in Theater Zuidplein. Dankzij de samenwerking met en voor verschillende organisaties is Rajiv een enorme verbinder tussen traditioneel en nieuw, tussen klein en groot, tussen oud en jong. Met de Doro Siepelprijs ontvangt Rajiv 10.000 euro. Dit geld kan hij investeren in nieuwe projecten.  

Doro Siepel 
Doro Siepel was van 2006 tot 2016 directrice van Theater Zuidplein. Zij wist het theater op de kaart te zetten doormiddel van de unieke programmering. Doro was hiermee een voorloper en voorvechter voor het publiek dat nog niet vaak in het theater komt. Zij is de grondlegger van onze huidige visie waarin toegankelijkheid, herkenning en ‘vieren wie je bent’ centraal staan. In 2016 na een kort ziekte bed is Doro Siepel overleden.