Theater Zuidplein

Gloednieuwe voorstelling van Lab-Z maker Amro Kasr

do 20 okt.

Vol trots presenteren wij de nieuwe Lab-Z productie: De radicalisering van een glazenwasser. Gemaakt en gespeeld door theatermaker Amro Kasr en geregisseerd door Yahya Gaier. 

Een brutale, humoristische onemanshow over hoe politieke verschillen beste vrienden uit elkaar kunnen drijven. Tijdens deze voorstelling kan iedereen zich beledigd voelen, ongeacht aan welke kant je staat. De première vindt plaats op zaterdag 10 december om 20:00 uur in Theater Zuidplein. 

Over de voorstelling
Tijdens de corona lockdowns gaat Amro aan de slag in het glazenwassersbedrijf van een goede vriend. Op grote hoogte kijken ze uit over de stad en de mensen en reflecteren ze op de samenleving. Onbeleefd, herkenbaar en vooral ontzettend hilarisch.

Over Amro
Amro Kasr is een schrijver en acteur uit Rotterdam. Als acteur speelde hij onder andere bij RAAF muziektheater, het Zuidelijk Toneel, Laaktheater, Studio De Bakkerij en Theater Zuidplein. Met zijn proza won hij in 2018 de El Hizjra Literatuurprijs. Hij ontwikkelde de voorstelling De Laatste Clown van Aleppo als onderdeel van het ontwikkeltraject Teasers 2020 van Lab-Z. De radicalisering van een glazenwasser is zijn tweede Lab-Z productie. 

Lab-Z
Lab-Z - onderdeel van Theater Zuidplein - biedt plek aan upcoming theatermakers die zich laten inspireren door de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. In de ondersteuning van deze makers staan proces, professionalisering en publiek centraal.