Theater Zuidplein

Sport Awards Rotterdam in Theater Zuidplein

di 17 jan

Een avond vol met prijzen, sport en rode lopers tijdens de Sport Awards Rotterdam. Er waren vele prijzen te winnen die avond, zo stond de sportploeg van het jaar, Feyenoord, bij ons op het podium en ook de sportcoach van het jaar.

Spotlight
Voor Feyenoord was het een succesvolle avond. Zij gingen naar huis met de award Sportploeg van het jaar. Deze sportieve prestaties zijn deels te danken aan het werk van trainer Arne Slot. De 44-jarige voetbaltrainer tekende in 2021 bij Feyenoord en maakte een team dat moeilijk te verslaan is. Dat is de jury niet onopgemerkt gebleven. Slot krijgt met de prijs van Sportcoach van het jaar daarom de erkenning die hij verdient.

Talent
Op het podium was ook de para-zwemmer Thomas van Wanrooij. Hij mocht de prijs Sportman van het jaar ontvangen. Tijdens het WK in Portugal heeft hij zich meer dan bewezen. Door het behalen van het podium op drie van de vier afstanden waaraan hij meedeed. Pien Sanders won Sportvrouw van het jaar. Als één van de drie aanvoersters van het Nederlands hockeyteam won zij haar eerste wereldkampioenschap. De 24-jarige hockeyster komt in de hoofdklasse uit voor Den Bosch. De jongste op het podium was het sporttalent van het jaar is de 13-jarige Amira Tahri. Zij heeft als kickbokster al een indrukwekkende palmares. Zij veroverde in 2022 haar zesde wereldtitel in haar sportdiscipline.

Andere winnaars 
Er werden die avond nog 3 prijzen uitgereikt. Joop Vinckers is beloond met de titel Sportvrijwilliger van het jaar. De award Sportaanbieder van het jaar ging naar Jazz Dansstudio Marleen. En tot slot ontving Henry van der Dussen de Meer dan Sport Award. Hij heeft de Ziekte van Parkinson, maar dat weerhoudt hem niet om boks trainingen te organiseren voor mensen die óók deze ziekte hebben.